Miss Americana: Zajímavý snímek, o nelehkém životě hudební ikony Taylor Swift

Pokud jen trochu více sledujete světovou hudební scénu, tak její jméno nemůžete neznat. Taylor Swift. Zpěvačka, herečka a textařka, která dlouhodobě patří k nejúspěšnějším a nejlépe vydělávajícím osobnostem současného hudebního světa. Na svém kontě má řadu úspěšných hitů i cen. Je jí sice teprve třicet jedna let, ale na světové hudební scéně se pohybuje již od útlého věku. Za tu dobu tak přirozeně prošla určitým vývojem, hudebním i osobním. To vše se snaží ukázat snímek Miss Americana, který můžete zhlédnout na Netflixu.

Jaké je to být od útlého věku hvězdou?

Snímek sice na jednu stranu sleduje hudební vývoj a kariéru Taylor Swift, zjednodušeně by se dalo říci od country k popu, ale zároveň obsahuje i mnohé osobní prvky včetně toho, jak se v mladém věku vyrovnávala se slávou či jak ji ovlivnil soudní spor s DJ jednoho rádia, kterého obvinila ze sexuálního obtěžování. Důležitou součástí dokumentárního snímku je i její názorový vývoj a politický aktivismus, který se před několika lety rovněž stal jedním z elementů jejího života. Soustředí se především na práva žen, sexuálních menšin a kritiku rasismu.

Život v záři reflektorů má i stinné stránky

Zajímavou linkou, která se filmem prolíná, je i problém přílišného perfekcionismu, se kterým zpěvačka roky bojuje. Čím slavnější byla, tím o sobě více pochybovala. Byly doby, kdy nebyla spojená se svým zpěvem, ani tím, jak vypadá. V souvislosti s těmito pocity se zpěvačka v dokumentu následně přiznává i k tomu, že několik let trpěla poruchou příjmu potravy i depresemi. Za vším stála její touha po tom být dokonalá i to, že je již mnoho let dvacet čtyři hodin denně pod drobnohledem médií i fanoušků. I když se objevují diskuse o tom, do jaké míry je tento životopisný snímek jen dalším skvělým mediálním tahem se strany Taylor Swift, Miss Americana za zhlédnutí určitě stojí.

Zdroj: variety.com, netflix.com

Autor: Martina Šťastná
zavřít reklamu