Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Na dálnici D5 se střetly dva kamiony - FOTO

28.05.2021 9:38

Ve čtvrtek 28. května se v nočních hodinách střetly na kilometru 82 dálnice D5 směr Praha dva nákladní automobily. Hasiči museli jednoho z řidičů vyprostit z kabiny.

nehoda 1
nehoda 1nehoda 2nehoda 3

K dopravní nehodě došlo 15 minut po půlnoci. Obě jízdní soupravy jely na dálnici D5 ve směru na Prahu v pravém jízdním pruhu. "Na 82 km, zřejmě vlivem mikrospánku narazil řidič, ročník 1960, s nákladní soupravou Scania do před ním jedoucí nákladní soupravy tovární značky Daf, kterou řídil řidič, ročník 1987," uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková. 

Přestože nehoda vypadala velmi vážně, řidič nejvíce poškozeného vozidla vyvázl bez viditelných zranění. "Pouze nebyl schopen se ze zdemolované kabiny dostat. Hasiči vyřízli otvor v čelním sklu a pomohli mu dostat se ven pomocí žebříku," informuje mluvčí hasičů Petr Poncar. Pro jistotu byl muž převezen záchrankou k vyšetření. Druhé nákladní vozidlo mělo poškozený pouze návěs.

Z důvodu odstraňování následků dopravní nehody byla dálnice v úseku dopravní nehody od 1:05 do 4:15 h uzavřena. Alkohol policisté na místě vyloučili dechovou zkouškou u obou řidičů. Přesnou příčinou a okolnostmi dopravní nehody se zabývají policisté z dálničního oddělení Svojkovice.

 

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT