Hlavní obsah

Fotbalová Olomouc se rozloučí s Mihálikem a Assoubrem, může se vrátit Jemelka

Fotbaloví záložníci Jaroslav Mihálik a Jean Luc Assoubre nebudou v další sezoně pokračovat v týmu Sigmy Olomouc. Hanácký klub to uvedl na svých oficiálních stránkách s dodatkem, že této dvojici hráčů nenabídne nový kontrakt. Naopak se do týmu může vrátit reprezentant Václav Jemelka, který hostoval v Lovani a na nějž belgický celek neuplatnil opci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Jemelka by se mohl vrátit do Olomouce.

Článek

"Vašek je stále kmenovým hráčem Sigmy, má s ní smlouvu do roku 2024. Leuven neuplatnil opci na jeho přestup. Předpokládám, že se budou snažit kvůli dopadům covidu srazit cenu dolů. Situace ohledně Vaška je otevřená. Pokud se nedohodneme s Leuvenem, popřípadě jiným zahraničním klubem, začne letní přípravu v Olomouci," informoval sportovní ředitel Ladislav Minář.

Aktuálně desátý tým české nejvyšší soutěže naopak již do další sezony nepočítá s dvojicí krajních záložníků Mihálikem a Assoubrem. Slovenský fotbalista přišel do týmu na začátku jarní sezony z polské Cracovie a stihl odehrát deset ligových zápasů. "V posledních týdnech ale nenastupoval kvůli zranění kolene, a proto jsme mu dali svolení odcestovat domů," uvedl Minář.

Zranění pak ovlivnilo i působení a budoucnost Assoubreho z Pobřeží slonoviny, který odehrál na Hané jen dva duely. "Na Jeana Luca jsme dostali dobré reference, hrával ve Španělsku, za kyperskou Larnaku si zahrál Evropskou ligu. Je to velmi rychlý hráč, mohl být zajímavou alternativou na kraj hřiště. V zimě jsme ho vzali na 5 měsíců s tím, že si potom vyhodnotíme, zda mu nabídneme delší smlouvu. Bohužel se brzy zranil, natrhl si sval, se kterým se potýkal delší dobu. V současné chvíli, kdy není zcela dotrénovaný, mu nemůžeme nabídnout další smlouvu," dodal Minář.

Reklama

Související témata: