VÍME PRVNÍ: Místostarosta Třebíče odstoupil z kandidátky hnutí ANO

Nominační sněm krajského hnutí ANO na konci května sestavoval kandidátní listinu pro podzimní parlamentní volby.

Na kandidátní listině překvapivě chybí všichni současní poslanci hnutí ANO z Vysočiny: Jaroslav Faltýnek, Josef Kott, Monika Oborná i Radek Zlesák.

Podle informací Občasníku z kandidátní listiny pro podzimní volby odstoupil místostarosta Třebíče Miloš Hrůza. Stalo se tak jen několik dnů po skončení krajského sněmu hnutí ANO na Vysočině. Hrůza byl zvolen na čtvrté pozici kandidátní listiny jako lídr Třebíče. Tuto pozici před Hrůzou měla nabídnutou poslankyně a krajská předsedkyně ANO na Vysočině Monika Oborná, ale nepřijala ji. Hrůza byl zvolen jako náhradník za poslankyni Obornou.

„Miloše jsem poznala jako férového člověka, který drží slovo a rád komunikuje lidmi,“charakterizovala Hrůzu krajská předsedkyně ANO Monika Oborná.

Překvapivý průběh nominačního sněmu a nezvolení současných poslanců odstartovalo diskusi, zda-li šlo nebo nešlo o vnitrostranický puč (více zde). Předseda jihlavské organizace Zdeněk Faltus odeslal spolustraníkům osobní dopis ve kterém razantně odmítl úvahy o vnitrostranickém puči (více zde).

Kandidátní listina sestavená krajským sněmem hnutí ANO na Vysočině zatím nemá definitivní podobu, kterou podle stranických regulí může ovlivnit celostátní předsednictvo hnutí. Zatím je navržen jako lídr ex-náměstek hejtmana Martin Kukla, následován jihlavským zastupitelem Zdeňkem Faltusem. Třetí místo kandidátky patří místostarostce Žďáru nad Sázavou Ludmile Řezníčkové.

Vyjádření k odchodu Hrůzy z kandidátky do Sněmovny doplníme, jakmile se je podaří získat.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů