Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Dánové srdnatě bojují o postup, Bělorusy smázli ve třetí třetině čtyřmi góly

Dánové dál mohou snít o čtvrtfinále, Bělorusové na něj ztratili šanci. Vyrovnaná skupina A na mistrovství světa v Rize pokračovala duelem, který Dánsko rozhodlo smrští ve třetí třetině. Bělorusko padlo 2:5, přičemž Seveřané v poslední části nasázeli čtyři branky v rozmezí sedmi minut a 17 sekund. Nejlepším hráčem vítězů byl vyhlášen Alexander True, který pomohl gólem a asistencí k současnému čtvrtému místu v tabulce.

Utkání Dánsko – Bělorusko
zdroj: ČTK/AP autor: Oksana Dzadan

"Jsem opravdu hrdý na kluky, jaký dnes podali výkon. Makali jsme, šedesát minut jsme byli lepším týmem, ale první dvě třetiny jsme neměli štěstí v koncovce. V třetí třetině ale naši mladí hráči našli způsob, jak dávat góly a přenesli energii na všechny," uvedl trenér Dánska Heinz Ehlers.

Bělorusové začali aktivně a byli za to odměněni vedoucí brankou. Ve 3. minutě otevřel po vydařené individuální akci skóre Děmkov, který elegantně přešel přes obránce Lauridsena a překonal brankáře Dahma.

Dánové vyrovnali v první přesilové hře, Bailenovo vyloučení potrestal Mayer. Při Lassenově trestu mohl vrátit Bělorusům vedení Paré, netrefil ale odkrytou branku. Následně se do brejku dostal Jesper Jensen, Kolcov ale jeho šanci zlikvidoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dánsko – Bělorusko

V 11. minutě putoval předčasně do kabin Drozd, Dánové ale v pětiminutové přesilovce skórovat nedokázali. Jen si vytvořili výraznou střeleckou převahu. Další početní výhodu Seveřané nevyužili ve druhé třetině a poté sami v oslabení inkasovali. Vyloučení Jespena Jensena bleskově využil Stefanovič, dánský útočník se zpět na led vrátil již po čtyřech sekundách.

"První přesilovku jsme využili celkem rychle. Při pětiminutové výhodě jsme se ale nedrželi herního plánu a sami jsme si to zkomplikovali. Chtěli jsme poté, aby se do útoků více zapojili obránci, a myslím, že se nám to podařilo. Nakonec to vypadalo, že jsme v lepší kondici," řekl Ehlers.

Ve 42. minutě byl blízko vyrovnání Hardt, ale trefil jen tyč. Za tři minuty už Kolcov kapituloval, poté co jej překonal Asperup a oslavil premiérový start na šampionátu gólem. "Je skvělé, že jsme vyhráli a já jsem ještě dal gól ve svém prvním zápase. Odrazil se mi puk na hokejku a prostě jsem vystřelil a doufal, že to tam spadne," radoval se Matthias Asperup.

A nebylo to z jejich strany vše. Bělorusové odpadli a Dánové zápas ovládli. O čtvrtý gól se postaral tvrdou střelou Lauridsen, poslední slovo měl tečující Hardt.

Skupina A (Olympic Sports Centre):

Dánsko - Bělorusko 5:2 (1:1, 0:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 6. Meyer (M. Lauridsen), 45. Asperup (From, Jensen Aabo), 48. From (True), 50. M. Lauridsen (Hardt, Lassen), 53. True (Lassen, Hardt) - 3. Děmkov (Kodola, Korobov), 31. Stefanovič (Falkovskij, Protas). Rozhodčí: Schrader (Něm.), Sternat - Seewald (oba Rak.), Obwegeser (Švýc.). Vyloučení: 3:2, navíc Drozd (Běl.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Bez diváků.

Sestavy:

Dánsko: Dahm - Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo, O. Lauridsen, Kristensen, Nicholas Jensen, O. Larsen - Nicklas Jensen, Jakobsen, Meyer - Storm, Jesper Jensen, Hardt - From, True, Asperup - Olesen, Madsen, Poulsen. Trenér: Heinz Ehlers.

Bělorusko: Kolosov - Chenkel, Falkovskij, Znacharenko, Antonov, Bailen, Korobov, Solovjov, Šinkevič - Protas, Šarangovič, Prince - Komarov, Drozd, Lopačuk - Paré, Kodola, Platt - Stefanovič, Bělevič, Děmkov. Trenér: Michail Zacharov.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články