Chrudimské noviny Chrudim ztratila dvoubrankové vedení a prohrála i druhý zápas finále

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Chrudim ztratila dvoubrankové vedení a prohrála i druhý zápas finále

Chrudim – Futsalová Chrudim podruhé smutní. Interobal Plzeň zvítězil i ve druhém finále, když dokázal na hřišti v Chrudimi otočit stav z 0:2 na 3:2 a raduje se ze zisku druhého finálového bodu! Ve čtvrtek na domácí palubovce tak bude útočit na ukončení letošní sezony.

Na rozdíl od prvního zápasu vstoupila Chrudim do odvetného duelu velmi aktivně a v prvních minutách obraně Interobalu pořádně zatápěla. Hned první střela směrem k Vahalovi přinesla úspěch, Pavel Drozd po kličce do středu hřiště přenechal balon Yurimu, který nechytatelnou ranou poslal ve druhé minutě Chrudim do vedení – 1:0! O šest minut později bylo ještě veseleji, Yuri tentokrát nadvakrát procpal míč na Martina Došu, který po rychlé reakci upravil na 2:0.

S Chrudimí to v tu dobu vypadalo velmi dobře, měla herní převahu, byla aktivní a soupeře nepustila téměř k ničemu. Postupem času se ale Interobal začínal vracet do hry a v osmnácté minutě se po kvalitně sehraném rohovém kopu dočkal kontaktní branky. Holý našel na zadní tyči nepokrytého Lukáše Rešetára, který stanovil poločasové skóre nerozhodné.

Jedním z rozhodujících momentů celého zápasu byl začátek druhé půle, jedenáct vteřin po návratu z kabin se za obranou Chrudimi zjevil Tomáš Buchta a vyrovnal – 2:2! Interobal byl na koni a na další dlouhou dobu více nebezpečný. V době, kdy se naopak Chrudim vracela ke svému výkonu z prvního poločasu a měla silnou herní převahu, z rohového kopu našel Kozár Tomáše Buchtu, který dělovkou dokonal obrat ve prospěch Plzně – 2:3!

Ani závěrečná power-play již radost pro chrudimské barvy neznamenala, Plzeň si tak domů na západ Čech veze druhý finálový bod.

FK Chrudim – SK Interobal Plzeň 2:3 (2:1)

Branky: 2. Yuri (P. Drozd), 8. Doša (Yuri) – 18. Rešetár (Holý), 21. Buchta (Rešetár), 36. Buchta (Kozár)

FK Chrudim: Rennan (Javorski) – Yuri, Everton, Mužík, Mareš, Kubát, Max (C), Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Malý, Slováček

SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec, Luhový) – Rešetár (C), Buchta, Kozár, Vnuk, Maur, Holý, Zdráhal, Štrajt, Havel, Seidler, Künstner

Petr Dejnožka

Reklama