Kometa trénuje v Lužánkách. Hokej klukům moc chyběl, ví Moskal

Foto: Martin Kocourek, hc-kometa.cz

Natěšení mladých hokejistů na led se letos snad ani nedá srovnat s jinými sezonami. Tréninkové dávky v zimních podmínkách teď polykají například mládežníci brněnské Komety.

Ke středobodům hokejového života na Moravě se nyní řadí brněnské Lužánky, kde se dveře netrhnou. Dvojici místních ledových ploch využívají domácí Technika i Kometa, stejně jako kluby z Třebíče či Břeclavi.

Mladí Komeťáci vyrazili na led zkraje tohoto týdne. „Máme za sebou pět týdnů přípravy. Zaměřili jsme se na fyzičku, objemovou část, posilovnu a věci, které jsou běžné v rámci suché přípravy. Od pondělí jsme šli na led za Lužánky,“ líčí na klubových stránkách hlavní kouč juniorů Radek Bělohlav.

Ten bude na střídačce nováčkem – k juniorce přišel po konci u brněnského A-mužstva v listopadu. A od té doby vzhledem ke koronavirové stopce logicky nemohl moc práce odvést. K mládeži se vrátil poprvé od sezony 2017/18, kdy dovedl starší dorostence Českých Budějovic ke sladkému titulu.

„Je to takový specifický týden, máme ledy každý den, z toho třikrát u toho bude specialista na techniku bruslení. Využívá ho áčko, ale i další naše kategorie,“ líčí Bělohlav ke startu přípravy na ledě.

Za dorostence ho doplňuje protějšek Marek Moskal: „Jsme rádi, že už můžeme naplno trénovat. Samozřejmě se testujeme a dodržujeme všechna epidemická opatření. Chceme nechat naše kluky co nejvíc si zahrát, v plánu máme v brzké době i několik přátelských utkání. Ať už se Zlínem, Jihlavou nebo Technikou Brno,“ popisuje.

Před hektickou sezonou se Brňané stejně jako všichni ostatní snaží vyladit mládežnické kádry do puntíku, trenéři tak v přípravě potřebují vytvořit konkurenci.

„Kádr se tvoří, z dorostu se nám posunulo asi osm hráčů ročníků 2004. Aktuálně máme něco kolem třiadvaceti kluků, s tím, že další přichází na zkoušku. Soupiska tak ještě není uzavřená,“ popisuje Bělohlav.

„K dispozici máme přibližně pětatřicet hráčů, což je dost, ale na druhou stranu konkurence neuškodí,“ říká zase Moskal. „Samozřejmě je jasné, že mužstvo budeme muset v průběhu června zredukovat, aby si kluci, kteří si nevybojují místo v kádru, našli případně jiné angažmá. Z hráčů však cítíme velký zájem a chuť, baví je to. Na tréninky se těší, je vidět, že jim hokej moc chyběl,“ libuje si.

Dorostence Komety mrzelo loňské přerušení soutěže dvojnásob, působili totiž výborným dojmem a vedli tabulku východní skupiny. S ročníky 2005 a 2006 se pokusí takový začátek zopakovat. V úvodní části půjde o každý bod.

„Soutěž bude hodně těžká, rádi bychom postoupili do nejlepší čtveřice a mohli hrát v klidu o play off a nebát se o záchranu. Sezona bude dlouhá a hráče na ni chceme co nejlépe připravit,“ dodává Marek Moskal na webu hc-kometa.cz.

Foto: Martin Kocourek, hc-kometa.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz