Zlín má nového sportovního manažera, končí ale dlouholetý prezident

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

29. května 2021, 12:24

Marek Hedbávný

Novým sportovním manažerem extraligového Zlína se stal Martin Kotásek. Na starosti bude mít administrativu, prodlužování smluv a jednání s hráči.

Za stavbu kádru bude nadále zodpovědný předchozí sportovní manažer a hlavně trenér Robert Svoboda, jenž nadále zůstává šéfem sportovního úseku Beranů.

Kotásek kromě pozice sportovního manažera bude pokračovat i v roli vedoucího A-týmu, v níž působí od roku 2014.

„Manažerská práce nyní převáží na stranu Martina. Je to správný směr, abych měl více času pro trenérskou činnost,“ vysvětluje Svoboda na zlínském webu.

„Spolupráce trenéra se sportovním manažerem je vždy v úzkém propojení," dodává Svoboda. „Nejedná se o nestandardní řešení, ale o běžný jev v hokejových klubech."

„Je to správný směr, abych měl více času pro trenérskou činnost.“

Dnes 47letý Kotásek má za sebou slušnou hráčskou kariéru. Ve sbírce má dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili z extraligového play off: díky působení ve Zlíně a Vítkovicích. Kontakty nasbíral také díky dlouholeté štaci v Přerově, s nímž aktuálně Zlín spolupracuje.

„S Martinem jsem v každodenním kontaktu. Spolupracujeme na velmi dobré úrovni. Máme podobný pohled na současný hokej, což není zrovna málo,“ přiznává Svoboda na zlínských stránkách.

„Odcházím v době, kdy se udělal významný krok ohledně rekonstrukce Zimního stadionu Luďka Čajky."

Berani oznámili ještě jednu změnu v klubovém vedení. Z pozice prezidenta se po dlouhých letech rozhodl odstoupit Radomír Zbožínek. V čele zapsaného spolku ho nahradí Tomáš Valášek – jeho úkolem bude především pomáhat zlínské mládeži.

„V čele spolku jsem stál od počátku devadesátých let," vypráví Zbožínek. „Velmi mě těší, že odcházím v době, kdy se udělal významný krok ohledně rekonstrukce Zimního stadionu Luďka Čajky, na které jsem v posledních letech usilovně pracoval."

„Stadion je převeden do majetku města, stavební dokumentace dokončena a stavební povolení očekáváme v brzké době. Z pohledu spolku začíná nová etapa,“ loučí se Zbožínek.

„Nový prezident spolku a jeho tým jsou zárukou budoucnosti zlínského hokeje."

Do představenstva spolku zlínského hokeje se potom nově zapojí Patrik Kamas, Jiří Marušák a Petr Čajánek. „Hlavní náplň práce spolku se mění a bude zaměřena především na výchovu další talentované mládeže," popisuje Zbožínek.

„Nový prezident spolku a jeho tým, do něhož patří Petr Čajánek, Petr Leška, Ondřej Veselý, Jirka Marušák a další, jsou zárukou budoucnosti zlínského hokeje, který byl vždy založený na vlastních odchovancích,“ dodal Zbožínek.

Aktuální kádr PSG Berani Zlín

Brankáři: Daniel Huf, Libor Kašík, Michal Kořének.

Obránci: Adam Burian, Jan Dluhoš, Jakub Ferenc, Daniel Gazda, Matyáš Hamrlík, Ondřej Němec, Martin Novotný, Jiří Suhrada, Peter Trška.

Útočníci: Lukáš Chludil, Vojtěch Dobiáš, Tomáš Fořt, Šimon Frömel, Štěpán Fryšara, Darek Hejcman, Antonín Honejsek, Jiří Karafiát, Bedřich Köhler, Pavel Kubiš, Dominik Luža, Tomáš Mikúš, Zdeněk Okál, Matěj Sebera, Pavel Sedláček, Jakub Šlahař, Lukáš Vopelka.

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz