Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dominik Feri měl útočit na ženy na bujarých večírcích Kappy Omegy „v americkém stylu“

    Dominik Feri na večírku spolku Kappa Omega, který spoluzakládal. | foto: Facebook

    Kauza Dominika Feriho rezonuje i na Právnické fakultě Univerzity Karlovy, kterou vystudoval. Teď již bývalý poslanec za TOP 09 tam platil za výraznou tvář a v roce 2016 dokonce založil studentský spolek Kappa Omega. Kvůli podezření, že právě na bujarých večírcích spolku se měl Feri dopouštět sexuálního násilí, teď aktivity Kappy Omegy začalo prověřovat vedení právnické fakulty. Šéfové spolku se od Feriho distancovali.

    Kappa Omega je i podle fotografií na facebookovém profilu vyhlášená pořádáním nejrůznějších studentských večírků či seznamovacích akcí.

    Na starších snímcích lze najít právě i Feriho, a to ve společnosti přátel či studentek. 

    Dominik Feri se v minulosti večírků spolku Kappa Omega účastnil pravidelně.

    Jako víno uzrála třeba pozvánka na párty, k níž Feriho spolek využil fotografie Billa Clintona s Monikou Lewinskou, stážistkou Bílého domu, se kterou měl mít exprezident milostný poměr.

    Taková legrácka se v minulosti objevila na Facebooku. Bylo to v roce 2016, tedy v době, kdy Feri ve spolku ještě figuroval.

    Lewinská později Clintona ve světle kampaně Me Too obvinila z toho, že vůči ní hrubě zneužil svou moc.

    Podle zjištění Deníku N a serveru A2larm, které jako první přinesly svědectví jeho údajných obětí, se měl Dominik Feri dopustit sexuálních útoků právě i na bujarých večírcích Kappy Omegy „v americkém stylu“.

    V souvislosti s touto informací už se začalo o aktivity studentského spolku zajímat vedení právnické fakulty.

    „S ohledem na zveřejněné informace činnost spolku podrobíme zvláštní pozornosti, nechceme však předjímat žádné další kroky,“ sdělil serveru Novinky.cz proděkan pro komunikaci Marek Antoš.

    Kappa Omega: Feri už není jedním z nás!

    Ke kauze Feri se v souvislosti s vyšetřováním jejich aktivit vyjádřili i samotní šéfové spolku. A od obviněného politika, který Kappu Omegu zakládal, dali ruce pryč.

    „Jméno našeho spolku se objevuje v novinových článcích ve spojitosti s bývalým studentem a exposlancem Dominikem Ferim, a proto považujeme za vhodné objasnit náš vztah k panu exposlanci, ale i charakter našeho studentského spolku a akcí, které pořádá, a uvést tím na pravou míru nepravdivá tvrzení, která se objevila v médiích,“ stojí v prohlášení.

    „Zaprvé bychom rádi postavili najisto, že Dominik Feri již delší dobu není členem spolku a ani se neúčastní žádných námi pořádaných společenských, vzdělávacích nebo kulturních akcí. Zároveň jako současné vedení spolku musíme zdůraznit, že na žádné z námi pořádaných akcí nedošlo k jakýmkoli sexuálním útokům,“ pokračují dále šéfové spolku.

    Tuto část jejich prohlášení nicméně rozporují někteří lidé v diskuzi s tím, že přece nemohou vědět, zda na některé z jimi pořádaných akcí k sexuálnímu útoku nedošlo.

    „Zadruhé vynakládáme všichni své úsilí a volný čas na pořádání seznamovacích akcí pro nové studenty naší fakulty, stejně jako na pořádání akademických akcí na fakultní půdě, a snažíme se tak vytvořit platformu pro setkávání a navázání nových (a často dlouhodobých) přátelských vztahů. I proto, že jsme za minulý rok zaznamenali mnoho nových členů, považujeme vůči nám i našim členům za přinejmenším neférové přirovnávat Kappu Omegu ke spolkům z amerických filmů, spjatým se skandálním chováním, a chtěli bychom se od takového vykreslení distancovat,“ uvádí spolek.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:59 neděle 26. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      112
    • Haha
      23
    • Tvl
      14
    • Super
      8
    • Sladký
      8
    • Cože
      3
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...