Hlavní obsah

Miliardář Abramovič se v Chorvatsku projel na kole, způsobilo to manévry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě hodiny příprav. Osobní strážci na molu. Cyklistická přilba v chladícím boxu. Deset lidí z osobního servisu. Tak vypadá projížďka na kole jednoho z nejbohatších lidí světa Romana Abramoviče, který pobývá na své 162 metrů dlouhé jachtě Eclipse na vodách Jadranu.

Ruský miliardář Abramovič se jel v Chorvatsku projet na koleVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Jeho loď, která patří k největším a také údajně nejluxusnějším na světě s výbavou, k níž patří i protiraketové systémy, není v zátoce Sobra na ostrově Mljet žádnou zvláštností.

„Jezdí sem už několik let a vyjížďky na kole patří k jeho oblíbené činnosti, ovšem jinak se na pevnině moc nezdržuje,“ řekl Právu jeden z místních obyvatel.

Chelsea mi nenařídil Putin, tvrdí Abramovič

Evropa

Miliardářova cyklistická vyjížďka byla doslova logistickým manévrem. Nejprve připlul větší motorový člun - katamarán se dvěma plováky, který přivezl karbonová kola za odhadem statisíce korun za kus. Po vyložení bicyklů na molo vystoupila i osobní ochranka.

Jeden z mužů, který dost nelibě nesl upoutanou pozornost, dokonce prošel a zjevně zkontroloval několik set metrů nábřeží. Teprve pak, celkově zhruba po dvou hodinách připlul menší motorový člun, který přivezl poslední cyklistickou přilbu v chladícím boxu, a následně vystoupil Abramovič.

V černém dresu se světlými pruhy vzápětí v čele malého pelotonu odjel.

Současně s ním vystartovala nejen jeho jachta, která pluje pod vlajkou Bermud, ale i další zhruba padesátimetrová loď kotvící opodál, která podle místních také patří do miliardářovy flotily. Na majitele zjevně pluli čekat do některé z ostrovních zátok.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Loď ruského miliardáře Romana Abramoviče

Reklama

Výběr článků

Načítám