Životopisné drama Respect o vzestupu hudební hvězdy Arethy Franklin dorazí do kin už v létě. Na co se těšit?

Životopisné drama Respect o vzestupu hudební hvězdy Arethy Franklin dorazí do kin už v létě. Na co se těšit?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Aretha Franklin je považována za jednu z největších hudebních legend, a tak není divu, že o ní letos vyjde nový film. Světoznámou zpěvačku a aktivistku ztvární Jennifer Hudson a bude to pořádná jízda. Co od snímku čekat a kdy dorazí do kin?

Kdo za filmem stojí a o co půjde?

Režie se ujala divadelní režisérka Liesl Tommy, pro kterou bude Respect filmovým debutem. Scénář k filmu napsala Callie Khouri společně s Tracey Scott Wilson. Příběh je inspirován zpěvaččiným životem a umožní nám nahlédnout i tak trochu pod oponu.

Zdroj: Autor: mark reinstein / Shutterstock

Film mapuje cestu Arethy Franklin ke slávě – od malé holčičky zpívající v kostelním sboru až po její vypracování na nezapomenutelnou hudební legendu. Tvůrci zatím neprozradili o co přesně ve snímku půjde, ale nejspíš se dozvíme více o Arethině soukromém i pracovním životě. 

Přece jenom byla matkou čtyř synů, přičemž poprvé byla těhotná v pouhých 12 letech. Navíc si prošla dvěma těžkými manželstvími, takže je opravdu o čem vyprávět. 

Samozřejmě ve filmu nebude chybět ani řada jejích známých hitů jako právě Respect, Spanish Harlem nebo Think.

Film mapuje cestu Arethy Franklin ke slávě – od malé holčičky zpívající v kostelním sboru až po její vypracování na nezapomenutelnou hudební legendu.

Čeká nás hvězdné obsazení?

Herečce Jennifer Hudson role Arethy Franklin sedí jako ulitá. Už od mala milovala hudbu a Aretha byla jedním z jejích největších vzorů. Do světa showbussinesu se dostala především díky pěvecké soutěži American Idol a se zpěvem i herectvím má nyní již bohaté zkušenosti. Vidět jste ji mohli například v muzikálu Dreamgirls (2009) nebo dramatu Ukolébavka (2014).

Mimojiné se ve filmu předvedou i další talentovaní a známí herci jako Forest Whitaker, Tate Donovan, Marlon Wayans, Audra McDonald nebo Marc Maron.

Kdy film dorazí do kin?

Pokud vše půjde podle plánu, premiéra v českých kinech by měla proběhnout už 12. srpna 2021.

Čím si zatím zkrátit čekání?

Než na film budete moci zavítat do kin, můžete zhlédnout trailer, který vás na snímek ještě o něco více navnadí. Kromě toho byste si samozřejmě měli poslechnout a připomenout i Arethininy legendární nostalgické hity, které snad nikdy nezestárnou.

Zdroje: