Skuhravý o novém angažmá ve druhé slovenské lize: Hráči tu mají obrovský potenciál

Skuhravý o novém angažmá ve druhé slovenské lize: Hráči tu mají obrovský potenciál

Po sérii neuspokojivých výsledků byl Roman Skuhravý během jara odvolán z pozice hlavního trenéra druholigové Dukly Praha. Na nové angažmá ale nemusel čekat dlouho.

Skuhravého jméno bylo během jeho hráčské kariéry spojeno hlavně s Jabloncem, kde začínal i trénovat. Poté vedl i Varnsdorf, Opavu, s kterou vybojoval postup do první ligy, a právě Duklu. S tou ale naopak z Fortuna ligy sestoupil. Trénoval ji i ve druhé lize, ne však příliš úspěšně, přestože v loňské sezóně byla k postupu mezi elitu velmi blízko. Letos se jí ale nedařilo vůbec a pražský celek tak sáhl k výměně trenéra.

Skuhravý ale už od příští sezóny poveze slovenskou Podbrezovou. Ta působí stejně jako Dukla ve druhé nejvyšší soutěži, má ovšem ambice postoupit zpět mezi elitu, kde už dříve hrála. Podbrezová v loňské sezóně skončila na čtvrtém místě, i přesto se ale rozhodla pro angažování Romana Skuhravého, který nahradí Mikuláše Radványiho.

"Vždy pracuju ve prospěch klubu v souladu s principy, které určují majitel a sportovní vedení. V tomto případě se to dokonale spojilo s mým pohledem na fotbal. Důležitým faktorem byl i hráčský potenciál a podmínky pro jeho rozvoj," řekl po oznámení spolupráce český trenér. 

"Slovensko neberu jako cizí zemi. Jako mladý hráč jsem do 18 let hrál za federální reprezentaci a moje manželka tu má příbuzné, takže sám sebe nepovažuju za cizince a jsem moc rád za příležitost pracovat na Slovensku," prozradil nadále novopečený kouč Podbrezové.

zdroj: FK Železiarne Podbrezová