První triumf pro Krejčíkovou! Česká tenistka slaví na antuce ve Štrasburku

29. 5. 2021, 16:54
Aktuality 53
WTA ŠTRASBURK - Barbora Krejčíková na třetí pokus uspěla ve finálovém zápase turnaje WTA. 25letá Češka slaví premiérový titul ve dvouhře na antuce ve Štrasburku, kde ve finále porazila 6-3 6-3 Rumunku Soranu Cirsteaovou.
Barbora Krejčíková

Pětadvacetiletá Barbora Krejčíková se dočkala triumfu ve dvouhře na třetí pokus. Předtím neuspěla ve finále letos v březnu v Dubaji a před čtyřmi lety v květnu v Norimberku.

"Je to pro mě velmi emotivní okamžik. Jsem velmi šťastná. Byl to úžasný týden a nemám moc slov, protože se celá třesu. Jsem nadšená, že jsem konečně získala první titul ve dvouhře na okruhu WTA," řekla Krejčíková s pohárem v náruči při vyhlášení.

Ve Štrasburku navázala na svoji bývalou trenérku, zesnulou Janu Novotnou, která turnaj ovládla v roce 1989 a byl to její první antukový titul. "Odněkud shora na mě dohlížela a pomáhala mi s lajnami a opravdu chtěla, abych vyhrála," citoval Krejčíkovou web WTA Tour po tiskové konferenci. "Jsem opravdu šťastná, že jsem to dokázala a že se o mě starala," řekla Krejčíková.

Z titulu se ve Štrasburku radovala i Nicole Vaidišová (2006) a dvakrát ve finále neuspěla Lucie Hradecká (2009 a 2013).

Finále proti Soraně Cirsteaové rozjela Krejčíková skvěle. Hrála dlouhé míče, razantně returnovala a rychle vedla 3-0. Při svém servisu zvýšila v dlouhém gamu na 4-0. Za stavu 5-2 ale měla problém s kontaktní čočkou. "Myslím, že mám něco v oku. Potřebuju si čočku vyměnit," oznámila na kurtu. "Jestli máte zrcadlo, tak to můžu udělat tady," řekla.

Zrcadlo k dispozici nebylo a Krejčíková nemohla odejít do šatny. Proto musela pokračovat. Při svém podání nevyužila dva setboly a servis ztratila, ale vzápětí znovu Rumunku brejkla a úvodní sadu uzavřela. Teprve potom si došla čočku vyměnit.

Na úvod druhého setu v dlouhé hře přišla o podání, ale rychle otočila na 3-1. Ještě jednou neudržela podání, ale po lobu ho pošesté v utkání vzala soupeřce a zvýšila na 4-2. Za stavu 5-3 zápas suverénně dopodávala a ukončila vítězným úderem.

"Děkuji všem, kteří přišli na finále a chodili celý týden, protože nám dodávali energii a vytvářeli skvělou atmosféru," řekla Krejčíková směrem k fanouškům. Za podporu děkovala i kouči Aleši Kartusovi, který s ní je ve Francii. "A všem doma, rodičům a bratrům, oba mají tento měsíc narozeniny, tak doufám, že to je pro ně pěkný dárek," uvedla.

Až do loňska se Krejčíková prosazovala především ve čtyřhře, v které už má osm titulů, z toho dva grandslamové, a navíc tři ze smíšené čtyřhry. Bývalá světová deblová jednička ale loni prorazila do stovky i v singlu a od té doby pořadím stoupá. Po triumfu ve Štrasburku si vylepší umístění v žebříčku dvouhry z 38. na 33. místo.

Brněnská rodačka Krejčíková umí získávat trofeje i ve dvouhře, na nižším okruhu ITF dokázala v letech 2012 až 2019 zvítězit na čtrnácti turnajích.

Další pokrok může udělat na antukovém grandslamu Roland Garros, které začne v neděli, a Krejčíková míří do Paříže ve formě. V prvním kole se utká s krajankou Kristýnou Plíškovou.

• WTA 250 ŠTRASBURK •
Francie, antuka , 189.708 eur
sobotní výsledky (29. 05. 2021)
• Dvouhra - finále •
Krejčíková (5-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Guarachiová/Krawczyková (1-Chile/USA) - Ninomijaová/Zhaoxuan Yang (Čína/Jap.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
lvicek
Gratuluju Bare k prvnimu WTA titulu, je to u ni vazne neuveritelny progres za ten posledni rok!
Reagovat
makro99
byl zase dlouhyyy rozhovor? bojím se to rozkliknout..:)
Reagovat
lvicek
Tentokrát nevím. Koukala jsem zpětně a neměla čas na ceremoniál ;).
Reagovat
Mony
TOP 100 antukarka byla asi déle, ale pod Kartusem ten pokrok je nevídaný. Asi stačilo najít nějakého malého previta, který ji v tom rozletu bránil. Talent z ní vyzaroval vždycky, ale dříve jsem ji neměl rád pro její labilnost, neschopnost se prát s osudem.. Prostě raději utekla k úspěšnější čtyřhře, než aby se trápila se singlem... Ten kouzelný proutek asi měl v ruce trenér, který uměl odblokovat něco, co ti předtím nenašli.
Reagovat
EllNino
Tak s Kartusem neni zase tak dlouho, pomohl jí hlavně covid, české turnaje ... tam se našla :)
Reagovat
Mony
Tam už s Kartusem byla. Pomohl asi taky nový partner Dominik.
Reagovat
Mr.Pink
tak primo s kartusem trenuje uz rok a pul, ale souhlasim, ze ji hodne pomohl covid, mohla poradne potrenovat a rozehrat se, potrebovala hrat zapasy, coz ji ceske turnaje umoznily
Reagovat
FulnekUltras
hlavně když se do ní nebude zbytečně montovat Kartous a Vrabeljugend smile
Reagovat
Mony
Jasně, některé covid proflakly, některé ho odmakly
Reagovat
sojka1
ceske covidove turnaje byly svazovy majststyk, musim uznat i ja... :-)) naprosto ojedinele... dat dohromady "vsechno co mame"... sportovne i lidsky uzasne, pomohlo to nejen Bare, ale i Terune a mladezi, ale mozna i ta spica se lip poznala a navzajem obohatila... treba si to jen maluju, ale...... ;-)
Reagovat
sojka1
*majstrstyk, jeeeee... moc souhlasek....
Reagovat
blixa
Počkej, "majstrstyk" a nebo "majstrštyk" ? Viděl bych v tom jistý rozdíl... smile
Reagovat
sojka1
maminko, ty to vidis! a ja vidim, ze se nekdy na ty hacky budu muset prec jen hecnout... :-)
Reagovat
blixa
smilesmile
Reagovat
gigin
Tyhle turnaje mne poznamenaly na celý život.
Reagovat
sojka1
Reagovat
TOPtennis
Škoda, že ji už nevedl (nechtěl už vést) už koncem roku 2018 když se propadala a chtěla končit skoro s dvouhrou smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
FulnekUltras
dneska škoda, ale Bára si to zřejmě opravdu zasloužila smilesmilesmile
Reagovat
sojka1
neco jsem i videla... a byla jsem vynervovana z nadhozu vic nez Krejca... :-)) myslim, ze servis predelala - predelava... mozna prave trochu snizila nadhoz a hlavne zrychlila smycku, zrejme i trosku prehmatla, servis by mel byt tim padem ostrejsi ziletka, ale zase prisla o takove to sve "lazo-plazo" a jeste nam to uplne nepise... :-) Sorana asi pod sve moznosti a smutna.... ale zase je hezka, co uz.... :-))
Reagovat
Nenela
Hezky rozbor servisu! Kdyz to tak pises, tak to vidim, asi jo. Ja mam taky odjakziva vysoky nadhoz, ktereho se nemuzu zbavit. Vzdycky jsem si myslela, ze to je vyhoda, ale bylo mi receno, ze ne. Zbavit se toho ale jde velice tezko!
Reagovat
sojka1
ten vysoky nadhoz zase nemusi byt (pokud nefouka a samozrejme jen podle me) zase tak joo spatny, zavadny, pokud je presny a v ose, vzdycky je dulezitejsi smycka, takze svih a bod brani mice. Vsimla jsem si, ze napr. Krupa Berdovi i Barune nadhoz zvysil... Noskovou jeste nemam v oku... :-))
Reagovat
Mr.Pink
ja uplne nejsem zastancem vysokeho nadhozu, ale samozrejme chapu, ze nekterym hracum vice vyhovuje nadhoz vyssi, ze by se melo o typu nadhozu rozhodovat na zaklade typologie hracu a co danemu hraci vyhovuje (treba prave berdycha si s nizkym nadhozem nedokazu vubec prestavit).
v drivejsich dobach se snad jiny nez vysoky nadhoz v cesku ani netrenoval, dnes uz je to, nastesti, volnejsi. schvalne, jaky mas nadhoz :)
Reagovat
sojka1
ja mam nadhoz predevsim spatny... :-)) jo, vyssi a mic pak jeste "poponasim", protoze "pochoduju"... ale tak zase, kdyz mi tu cucku jdou zatlouct postavenim hluboko do kurtu, umim zahrat neprijemne do tela a zachranim se... :-))
Reagovat
gigin
http://imgway.cz/v/1DT5.jpg
Reagovat
sojka1
Reagovat
gigin
Osa cajk?
Reagovat
sojka1
je vic pred sebe, tedy spis bojovnejsi varianta... :-))) ale docela nazorny... kick z takove vysky nedas, ten se haze "za sebe" a ted si to predstav, padl bys na zada... :-))
Reagovat
gigin
:)) jj však tohle byl první serv, jede bez rotace. Druhý jas, vím, studuju, pracuju na sobě :DD díky za potvrzení :)
Reagovat
Mr.Pink
ten to take hazi az na mesic :)
Reagovat
makro99
:)
Reagovat
Mr.Pink
:) tak s tvoji vyskou ani nemuze byt servis zazracnou zbrani, ale dulezity je konecny vysledek :)
Reagovat
EllNino
Krásně tenisově roste, v race je naší nejlepší ČeŠkou na 12. místě, 13. je Katrolína, 14. Petra, 15. je Muška a Markéta uzavírá první 30.

Jsem zvědav, jak se přeskupí body po druhém GS sezóny, doufám, že po RG bude nějaká Češka v race v top 10, snad i více :)
Reagovat
tommr
v žebříčku se Bára posunula na 33.místo. Kdyby to přišlo o týden dřív tak by byla nasazená na FO. Moc by si tím ale nepomohla, protože by v prvním kole hrála s Venus Williams místo s Kristýnou Plíškovou ... smile
v letošní Race se Bára posunula dokonce na 12.místo a je tak zatím letos nejlepší Češkou ... smile

...
12. Barbora Krejčíková 1268
13. Karolína Plíšková 1245
14. Petra Kvitová 1156
15. Karolína Muchová 1136
...
Reagovat
Frick
Už jsem chtěl napsat, jak jsme na premiérový titul české hráčky čekali přes 4 roky, abych si uvědomil, že před rokem a půl ho urvala Kája v Soulu.

Horší je ale to, že se mi úplně vykouřila z hlavy Bářina úžasná cesta Dubají do finále.

Každopádně "do třetice všeho dobrého". V Norimberku to bylo takové rozkoukávání se s tenisem nejvyšší úrovně, v Dubaji byla přetěžká soupeřka, ale taky "už to chtělo".

Popravdě jsem se ale trochu bál, Sorana byla rozjetá, tak super, že se trochu zadřela.
Reagovat
turista
Gratulka. Výborně!
Reagovat
paddy
doufám, že aspoň řekla Soraně soráč smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Bara pekne:)
Reagovat
milik254
Myslím, že je rozhodnuto o tom, kdo by měl jet na olympiádu. Kája, Petra, Kája a Bára.
Reagovat
slacker
Strycova, Sestini a Plekancova, K nim nekdo kdo vyhraje baraz o posledni misto.
Reagovat
EllNino
Já myslím, že reálné čance má 7 tenistek, z toho může jet jen 6 z nich, takže jedna bude muset zůstat doma ... upřímně si myslím, že pojede Karolína P., Petra, Muška, Krejča a Katka na debla a o posledním místě se rozhodně mezi Markétou a Maruškou, bohužel jedna z pětice Kája, Petra, Muška, Krejča a Markéta nebude moct hrát singl a bude to nejspíš Markéta
Reagovat
tommr
pokud by si Bára vybojovala i účast v singlu tak by na OH mohlo jet jen 5 hráček, ne? 4 singlistky + Katka Siniaková k Báře do debla ...
Reagovat
EllNino
Nene, prostě 6 tenistek z jedné země max, 4 do singla, jeden čistě deblový pár a jeden pár složený z dvou singlistek
Reagovat
Mony
Na minulé olympiádě si TOP10 deblistky k sobě mohly vybrat partnerky. Peschke tenkrat krásné gesto, když měla právo si vybrat partnerku, ale nechala tam jet rozjeté H+H (byly v rankingu až za Kvetou) .
Reagovat
Dobry-den
Gratulace Báře k prvnímu titulu. smile Dneska mi zápas utekl, ale určitě se něco objeví na YouTube.

Snad si Bára udrží formu a sebevědomí i na RG, minimálně to první kolo by dát měla a pak se uvidí. smile
Reagovat
SydneyOpen
https://www.idnes.cz/sport/tenis/petra-kvitova-roland-garros-rozhovor.A210529_170523_tenis_rou
Reagovat
SydneyOpen
Velká velká gratulace smilesmile
Reagovat
kulis55
V současné době nejbojovnějši a nejlepší češka gratuluji.
Reagovat
Mr.Pink
ja nevim, bare fandim leta, ale ze by ostatni cesky nebojovaly?
Reagovat
Mony
Spíš ta, co má nejúčinnější zbraně... už umí hrát nepředvídatelne a nekazi
Reagovat
smazaný uživatel
"Získat pozitivní myšlení a pracovat na sobě..."smile
Jana by měla radostsmile
https://www.youtube.com/watch?v=ZsHkJiuYZfo
Reagovat
Fransoas
Určitě se s tím musí souhlasit minimálně přes 150%,protože Jana Novotná byla pro Báru velkou ikonou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist