Druhá a poslední etapa Tour of Estonia se odehrála na městském okruhu v Tartu. Jeho délka činila 10 km a cyklisté si ho dali 16x. Přitom v každém okruhu je čekalo 700 metrové velmi nerovnoměrné stoupání Toome Hill. Prvních 200 m bylo pozvolných, pak se silnice zvedla k 8 %, aby se opět narovnala a vyvrcholila 200 m úsekem po hrubé kamenné dlažbě o sklonu 15 %! Ve včerejší etapě tohle bylo cílové místo a právě především ono se postaralo o to, že se pole závodníků hodně nadělilo.

Do etapy nastupoval z první pozice Karl Patrick Lauk z reprezentace Estonska s náskokem 11 vteřin na Marcela Boguslawského (Mazowsze). Lauk vedl i bodovací soutěž a Estonsko soutěž týmů. Daniel Babor byl po včerejšku 14. s odstupem 42 vteřin a Tufo Pardus Prostějov ztrácel v týmové soutěži na 10. místě z celkového počtu 15 celků 1:59 min.

V první části závodu ujelo 12 lidí. Ve skupině byl i Dan Babor. A počínal si zkušeně. Silami neplýtval, ale vše si dobře hlídal. Takže když se opakovaně vedoucí skupina dělila, vždy zůstal v její první části.

Když se 100 km před cílem náskok vyšplhal ke 3,5 minutám, rozhodl se polský Voster, že je s tím potřeba něco udělat. A to přesto, že v první skupině měli svého člověka: Jakuba Muriase, který včera dojel na 4. místě! A dařilo se jim odstup krátit.

50 km před cílem byl únik u konce. Tuhle situaci vzal jako příležitost James Shaw z britského kontinentálního Ribble Weldtite a vedl si skvěle. Estonská reprezentace se pořádně nadřela, aby odstup zkrátila.

20 km před cílem se za vedoucím závodníkem vytvořila zhruba 20členná skupina s jedním zástupcem Tufo Pardus Prostějov. A to už se závodilo nadoraz. V útocích vynikali cyklisté polského Mazowsze, kteří měli ve skupině 3 cyklisty stejně jako reprezentace Estonska, která zaujala spíše obranné pozice.

15 km před cílem Shaw dojet a na čele je nová situace: pouze 7členná skupina opět za účasti Prostějova: Pavel Gruber! Jenže to nefungovalo, takže se skupiny opět spojily.

Při nájezdu do posledního okruhu, zatímco odjížděla trojice Mazowsze, Voster a Estonsko, měl na vrcholu stoupání potíže Pavel Gruber, ale dokázal se docvaknout zpátky!

Nejvíc se z trojice vepředu nadřel závodník týmu Voster. Necelý kilometr do cíle byli pohlceni skupinou pronásledovatelů. V ní připravili výbornou pozici do závěrečné stojky estonští reprezentanti pro Martina Laase (Bora-hansgrohe) a ten nezaváhal.

Nejaktivnější týmy braly 2., resp. 3. místo prostřednictvím Adriana Banaszeka (Mazowsze) a Macieje Paterského (Voster).

Výsledky.