Zkouška talentů na Red Bull Ring.

Pro Patrika Schobera vlastně sezóna 2021 začíná až nyní. Po technických problémech a poruchách na Hungaroringu nebo Monze mohl konečně ukázat, co v něm je. Na okruhu Red Bull Ring však měl kromě dlouholetého rivala Benjamina Berty také čtyři soupeře z německého a italského šampionátu F4.

Není pochyb o tom, že Schoberovo auto a tým nelze srovnávat čistě z finančních důvodů s těmi z Německa, ale byla zde pěkná příležitost soutěžit a zjistit, jaké jsou rozdíly mezi nejlepšími týmy.

V oficiálním volném tréninku dokázal Patrik nabrat rychlost, a to nejen díky svým znalostem z předchozího roku. Kvalifikace se konala v dešti, a přestože má Berta dobře vybavený tým, Patrick Schober ho zařadil na poslední místo ve skupině Formulí 4 s náskokem přes sekundu.

První závod byl pro Schobera jasný, i když ho v první zatáčce lehce brzdil jezdec formule 3, který kvůli potížím se startem startoval zezadu. Ve třetí zatáčce si soupeře připravil pěkným manévrem a v první ze dvou levých zatáček ho zvenku předjel. Od té chvíle Schober maďara jednoduše ovládl a snadno ho porazil v prvním závodě.

Ve druhém závodě bylo jasné, že maďarský soupeř dokáže porazit Patrika Schobera pouze triky. Stejně jako v prvním závodě namontoval maďarský tým ve druhém kole čtyři nové pneumatiky, což porušuje předpisy Drexler Cupu. Zaujímavé, že německé hostující týmy dodržovali platné předpisy o pneumatikách.

Peter Schober: "Metoda, kterou tito "soudruzi" použili loni kolem Benjamina Berty, byla pravděpodobně jediným způsobem, jak porazit Patricka. Věděli jsme to, ale zpětně to nikdy nebylo možné dokázat. Tentokrát existují důkazy a následky, jinak získají vítězství v šampionátu 2021 podvodem."

Berta byl v druhém závodě samozřejmě se svými novými pneumatikami o pár desetin rychlejší. I přes tuto nevýhodu se Patrick zapojil do pěkného duelu a za žádných okolností ho nemínil rychle to vzdát.
Po závodě byl Benjamin Berta diskvalifikován z Drexlerova Poharu za porušení pravidel. Takže dvakrát 4. místo pro Patricka Schobera na okruhu Red Bull Ring. 

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.