Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nečekaný vítěz cen Anděl Budějčák 7krát3 zatím svůj úspěch vstřebává

Nečekaný vítěz cen Anděl v kategorii Sólový interpret zpěvák 7krát3, vlastním jménem Štěpán Hebík, svůj úspěch zatím vstřebává. Uvažuje, že cena zvýší hodnotu jeho hudby. Jednatřicetiletý rodák z Českých Budějovic se prosadil v konkurenci Dana Bárty, který s kapelou Illustratosphere loni vydal nahrávku Kráska a zvířený prach, a Jaromíra Nohavici s albem Máma mi na krk dala klíč. Hebíkova nahrávka s názvem I, za kterou byl nominován na cenu České hudební akademie Anděl, přitom obsahuje jen šest písní.

„Hlasuje Akademie, není to soutěž popularity, takže tak to je," řekl ke svému nečekanému vítězství 7krát3„Třeba cena Anděl zvýší hodnotu mojí hudby a je to taková satisfakce, ale teprve to vstřebávám," dodal.

Na loňském debutovém EP nazvaném I hostují zpěváci Jiří Korn a PSH. Do té doby 7krát3 vydal jen několik singlů a vzbudil pozornost videoklipem k písni Promiň, ve které se omlouvá dívce za předčasnou ejakulaci. Klip byl pro svou provokativnost přijat nejprve rozporuplně, nakonec byl loni nominován na cenu Anděl v kategorii Videoklip a dodnes zaznamenal 480 tisíc zhlédnutí. „Vydat EP a získat Anděla vnímám i jako nějaký přerod v to, že uspět může i takové krátké album," podotkl.

Hebík ještě donedávna zpíval anglicky, pod přezdívkou Jaquin Step působil jako vokalista a trombonista reggae skupiny Pub Animals. Stylově se nyní přiklonil k modernímu afroamerickému rhythm and blues (R&B). „Vždycky jsem ho miloval. Celý svůj dosavadní hudební život jsem zasvětil reggae. Ale vždycky mě R&B vábilo. Baví mě v tom ta přehnanost," vysvětlil před časem své rozhodnutí.

Na rozdíl od většiny tuzemských interpretů současného R&B však zpívá vlastní české texty. „Jde to, ale musí se hledat. Je to těžké, ty texty vznikají poměrně dlouho a dost o nich přemýšlím. Všechno jde, ale musí se chtít a někdy to bolí. Textařina je disciplína, která je pro mě v písničce nejtěžší a trvá mi nejdéle. Čeština je tvrdá a nekompromisní," sdělil.

Hudebník, zpěvák, producent a rapper 7krát3 se narodil 21. července 1989 do hudebně nadané rodiny. Jeho otec, Jiří Hebík, je frontmanem reggae a funky kapely HE Band. Debutovou desku mu vydal label BiggBoss, za kterým stojí raper a výtvarník Vladimir 518 ze skupiny PSH. „Líbí se mi jejich filozofie. Berou umění jako něco komplexního. Vydávají knížky, podporují i nerapové projekty, je mi sympatický jejich přístup," konstatoval 7krát3, který je vedle své hudební kariéry také vystudovaným fyzioterapeutem.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto 7krát3

Štítky Ceny Anděl, vítěz, hudba, 7krát3, Jaromír Nohavica, Dan Bárta, Štěpán Hebík, České Budějovice, hudební skupina, Jiří Korn, Vladimir 518

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nečekaný vítěz cen Anděl Budějčák 7krát3 zatím svůj úspěch vstřebává  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.