Hlavní obsah

Nejen Kozák, také Zahustel opouští Spartu

Praha
Aktualizováno

Dalším fotbalistou, kterému v závěru sezony vypršela smlouva a na Letné nebude dál pokračovat, je Ondřej Zahustel. Pravý obránce působil ve Spartě od roku 2016. Jeho odchod avizuje klub na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Sparty Ondřej Zahustel a Bořek Dočkal oslavují gól na 3:1 v derby se Slavií.

Článek

Spartu čeká kvalifikace Ligy mistrů, potřebuje posílit. Klíčové je pro ni prodloužení smlouvy s mladým kanonýrem Adamem Hložkem. "S některými hráči jednáme, věřím, že tři čtyři posily přijdou," očekává trenér Pavel Vrba.

Logické jsou tedy i odchody. V sobotu se rozloučil Libor Kozák, který v rudém dresu dosáhl na loňskou korunu pro krále ligových střelců.

Dalším na řadě je teď i Ondřej Zahustel. Pravý obránce působil ve Spartě od roku 2016.

Přišel v zimě 2016 a zažil tak tažení klubu do čtvrtfinále Evropské ligy. Právě na jaře 2016 ale přišlo první vážnější zranění, a tak stihl v lize jen devět utkání. V jednom z nich, v derby, dal svůj prnví ligový sparťanský gól a dodnes zápas zůstává posledním vyhraným duelem proti Slavii.

V dalších letech Zahustel patříval do sestavy Sparty, ale jeho působení provázela vážná zranění, která ho často vyřazovala ze hry. Ze sestavy definitivně vypadl před sezonou 2019/20, jejíž část pak strávil na hostování ve Slovácku. Na podzim aktuální sezony hostoval v Mladé Boleslavi, odkud do Sparty přišel.

V lize má devětadvacetiletý obránce bilanci 177 utkání a 28 branek.

Reklama

Související témata: