Vítězný návrh revitalizace parku U Hradeb

Praha 2 již zná výsledky veřejné architektonické soutěže o obnovu parku U Hradeb. V konkurenci osmi soutěžních návrhů zvítězil návrh architektů Miroslava Cikána a Pavly Melkové z ateliéru MCA.

Soutěžní porota byla složená ze zástupců MČ Praha 2 a nezávislých odborníků z řad předních českých architektů a krajinářů. Cílem soutěže bylo vybrat návrh, který nabídne nejlepší architektonické i krajinářské řešení revitalizace území kolem Novoměstských hradeb, navazující na okolní parkové lokality.

Veřejnou architektonickou soutěž vypsala městská část Praha 2 na konci loňského roku. 

„Anonymní soutěž probíhala několik měsíců a v porotě zasedla kromě zástupců městské části i řada předních českých architektů a krajinářských architektů, kteří hodnotili celkový přístup k řešenému území, kde by měla vzniknout i malá zahradní restaurace a dětské hřiště. Nakonec se porota na vítězném návrhu shodla jednomyslně, ale vysokou kvalitu měly i další oceněné projekty,“ přibližuje průběh soutěže místostarosta Prahy 2 Jan Kolář, který zároveň oceňuje, že zadání architektonické soutěže umožnilo vybírat z mnoha různých řešení.

Pro studio MCA je to další z řady vítězství v architektonických soutěžích na veřejná prostranství. Na druhém místě skončil ateliér Roháč Stratil a třetí příčku obsadil tým kolem krajináře Vladimíra Sitty. Za zvlášť pozoruhodné podněty porota zároveň odměnila soutěžní návrh ateliéru MDMA Architects a soutěžní návrh architekta Marka Janoty.

Oceněné návrhy budou stejně jako u ostatních soutěží v brzké době k nahlédnutí na stránkách České komory architektů. S vítězem soutěže začne nyní městská část jednat o podpisu smlouvy na další projektové fáze.

28. 5. 2021; TZ: ÚMČ Praha 2

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Výluka tramvají v úseku Libeňský most – Palmovka pokračuje

Foto: DPP

Z důvodu havarijního stavu části Libeňského soumostí pokračuje do odvolání obousměrné přerušení provozu tramvají...

Krása v detailu. Nová výstava poodkryje tajemství květů

FOTO a kolorování: Eva Tihlaříková/AVČR

Poučná a možná trochu peprná – taková je výstava Tajemství květního vývoje pod drobnohledem v Galerii Věda...

Příspěvek Celního úřadu Praha Ruzyně do státního rozpočtu v roce 2023

foto: Letiště Praha

Fiskální rok 2023 na Celním úřadu Praha Ruzyně.

Praha 1 schválila přidělení dotací

dotace/ÚMČ Praha 1

Dotace na rozvoj občanské společnosti, ochranu kulturního dědictví, a v oblasti sportu.

reklama
reklama
reklama