Pozor na ně! Tohle je TOP 5 hvězd Dánska

Foto: Markéta Křížová

31. května 2021, 10:39

Ondřej Mach

(RIGA, od našeho zdroje) Dánové nemají jinou možnost: proti Česku musí bezpodmínečně vyhrát. Když k tomu přičteme překvapivou výhru nad Švédskem, tak se jeví jako velmi nebezpeční soupeři.

Markus Lauridsen (O, Malmö Redhakws)

Na šampionátu zatím posbíral šest bodů (2+4) a dělí se o pozici nejproduktivnějšího obránce. Lauridsen má zkušenosti ze Severní Ameriky, tři sezony hrál ve farmářské AHL. Posledních šest let úspěšně působil ve Švédsku, jen na rok si odskočil do Německa. 

Na šampionátu: 6 zápasů, 2+4, -2 +/-.

Nicklas Jensen (Ú, Jokerit)

Má formu jako hrom. Osmadvacetiletý útočník se v Rize rozehrál do parádní fazony, vždyť hned v prvním zápase srazil hattrickem Švédy. Jensena si v roce 2011 na draftu do NHL vybral Vancouver, za mořem ale odehrál jen 31 utkání. Od roku 2017 hájí barvy finského Jokeritu v KHL. 

Na šampionátu: 6 zápasů, 4+3, -2 +/-.

Nicolai Meyer (Ú, Ässät) 

Dá se říct, že právě zažil průlomovou sezonu. Meyer předtím zářil v Dánsku nebo švédské druhé nejvyšší soutěži, pak mu hodně sedlo angažmá ve finském Ässätu. Výsledkem bylo 42 bodů za šestnáct gólů a 26 nahrávek v 53 zápasech.

Na šampionátu: 6 zápasů, 1+0 -4 +/-.

Alexander True (Ú, San Jose Sharks)

Pořád je mu pouze 23 let, v posledních letech si ale hlasitě říká o šanci v NHL. True je hodně produktivní na farmě, o patro výš do této chvíle devatenáct duelů. Takřka dvoumetrový útočník těží především z fyzické hry.

Na šampionátu: 6 zápasů, 1+1 +2 +/-.

Mikkel Bødker (Ú, HC Lugano) 

Na kontě má 709 startů v nejslavnější hokejové soutěži – postupně válel za Phoenix (Arizonu), San Jose a Ottawu. Uplynulý ročník strávil ve švýcarském Luganu, kde byl třetím nejproduktivnějším hráčem. Jeho největší předností je bruslení a technické dovednosti.

Na šampionátu: 3 zápasy, 0+4, +0 +/-.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz