MOTO TEST CAMP – to bude jízda!

Každý milovník motorek jistě ocení, když si může svůj potenciální nový stroj pořádně „osahat“ a to nejlépe při samotné jízdě po silnici. Kde však najít výběr z více značek s možností testovat zároveň konkurenční motorky?  Ideální příležitostí je právě MOTO TEST CAMP, jehož třetí ročník se koná 19. - 20. června 2021 v Soběslavi. Svou účast přislíbily takové značky jako Aprilia, BMW, CFMoto, Ducati, Honda, Indian, Jawa, Kawasaki, Moto Guzzi, Piaggio, Royal Enfield, Super Soco, MV Agusta, Vespa, Voge a Yamaha, s vybavením nebude chybět Psí Hubík, TTRace, Gulf či Bikers Crown s prezentací elektronických airbagů.

Vyzkoušejte si na 80 motorek

 „Ze seznamu přihlášených značek je patrné, že se bude jednat o opravdu unikátní akci, kde si potenciální klienti budou moci vyzkoušet více než 80 motocyklů,“ popisuje Jiří Štefl z pořadatelské agentury AŇO AGENCY, s.r.o. "Stačí zaplatit registrační poplatek 2 500 Kč a zájemce si může zarezervovat 3 čtyřicetiminutové jízdy na modelech dle vlastního výběru. Další jízdy si pak může dohodnout na místě dle vytíženosti jednotlivých strojů,“ dodává Štefl. Kompletní seznam motorek mohou zájemci najít na stránkách www.mototestcamp.cz, kde se také můžou rovnou zaregistrovat.

„Na MotoTest Camp se těšíme a je to pro nás v současné době top akce sezony. Je super, že oproti jiným akcím, tohle je spíše méně masovka s vážnými zájemci, na které je více času a tudíž i v nejisté době vládních nařízení s ní můžeme počítat. A samozřejmě se těšíme i na reálné zkušenosti z motorek konkurence. Pro nás dovozce a prodejce je to jedinečná šance si ověřit, jak si naše stroje ve srovnání s konkurencí stojí při přímém porovnání jízdních vlastností,“ vysvětluje jeden z iniciátorů a tradičních účastníků akce Adam Žert, zástupce společnosti FABER Moto, s.r.o.

„Letos bohužel nebyl veletrh Motosalon, takže jsme se nemohli potkat a tohle je jedinečná příležitost se po delším čase opět vidět a otestovat naše stroje,“ dodává Ondřej Hrůza, zástupce značky Indian.

Vítek Svatoš ze společnosti CarTec Praha a BMW Motorrad se moc těší na srovnání svých modelů s konkurencí. „Těšíme se na reakce zákazníků, jejich pocity, připomínky a úsměvy, které jízda na nejen našich motocyklech přináší. Pro každého existuje ideální stroj a my budeme radit, vysvětlovat a doufat, aby to byl ten náš,“ přeje si Svatoš.

I Petr Hubáček, PR manažer společnosti HONDA Motor Europe Limited vidí v MotoTest Campu mimořádnou událost pro všechny příznivce jedné stopy, kteří zvažují koupi vysněného motocyklu, ale je pro ně důležité si stroj před samotnou koupí vyzkoušet. „Akce je jedinečná v tom, že si daný zájemce může vyzkoušet motocykly nejen v rámci kategorií a stylů, ale také napříč jednotlivými značkami - to vše v jednom balíčku. Zástupci jednotlivých moto společností, kteří jsou připraveni se věnovat konkrétním dotazům a rádi poradí,“ vysvětluje Hubáček.

„Akci považujeme za skvělý nápad. Vyzkoušet tolik různorodých motocyklů v jeden čas a na jednom místě musí potěšit každého motorkáře,“ říká Martin Šrámek z Vintage Garage, oficiálního importéra motocyklů značky Royal Enfield.

MotoTest Camp letos přináší ještě jednu novinku! 

Za symbolickou cenu se této akce mohou zúčastnit i návštěvníci, kteří se chtějí pouze podívat, něco si nakoupit, setkat se s přáteli a užít si trochu zábavy. Kromě tradičních motocyklů známých značek se zde mohou seznámit s několika plně elektrickými motorkami od značky Super Soco nebo si obhlédnout méně známou čínskou prémiovou značku Voge. Nebudou chybět motodoplňky a příslušenství od známých značek jako je Psí Hubík či Bikers Crown, ani speciální kombinézy šité na míru od TTRace. A pozor - Veteran Car Club Soběslav představí své historické motorky a to vše samozřejmě doplní po celou dobu konání výborný catering z motorkářského Unleaded Coffee. Navíc, pokud to aktuální vládní opatření dovolí, tak v sobotu proběhne i první afterparty s živou hudbou, takže je opravdu na co se těšit.

Akce, která se koná v České republice již potřetí, má výraznou podporu mediálních partnerů i veletrhu MOTOSALON, jehož vystavovatelé a spoluorganizátoři se akce účastní. Testování motocyklů v reálném provozu je tak příležitostí, jak doplnit prestižní výstavu, která bývá na brněnském výstavišti každoročně v jarním termínu, s výjimkou letošního roku. Mezi další mediální partnery patří MOTOCYKL, MOTOHOUSE, MOTORBIKE, MOTOROUTE, Motorkáři.cz, Motoforum a Autoforum.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):


TOPlist