Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Povedená oslava narozenin. Obhájkyně Šwiateková na Roland Garros postupuje

Vstříc obhajobě trofeje vyrazila úspěšně. Iga Šwiateková si v prvním kole Roland Garros poradila 6:0 a 7:5 se Slovinkou Kajou Juvanovou. Polská tenistka výhrou současně oslavila 20. narozeniny. Na pátý pokus se premiérové výhry na antukovém grandslamu dočkal druhý nasazený Daniil Medvěděv: ruský tenista v Paříži postoupil poprvé v kariéře do 2. kola po vítězství 6:3, 6:3, 7:5 nad Alexandrem Bublikem z Kazachstánu.

Iga Šwiateková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Thibault Camus

Už devatenáctou účast na Roland Garros zahájila vítězně majitelka 23 grandslamových titulů Serena Williamsová. Devětatřicetiletá Američanka v historicky první pařížské "night session", která se kvůli koronavirovým opatřením ve Francii hrála od 21:00 už bez diváků, zdolala Rumunku Irinu-Camelii Beguovou 7:6, 6:2.

Šwiateková první set vyhrála za 25 minut a třetí sadu za sebou získala bez ztráty jediného gemu. Navázala na dva týdny staré vítězství dvakrát 6:0 nad Karolínou Plíškovou ve finále turnaje v Římě.

Ve druhém setu sice Šwiateková promarnila vedení 3:1, ale nakonec svou dlouholetou kamarádku porazila díky brejku za stavu 6:5. Další soupeřkou deváté hráčky světa bude Švédka Rebecca Petersonová.

Medvěděv, jenž při všech čtyřech předchozích startech na Roland Garros vypadl v 1. kole, i tentokrát vstoupil do zápasu hůř. Na úvod ztratil podání a prohrával 0:2, pak ale finalista letošního Australian Open počáteční nervozitu setřásl a proti houževnatému soupeři vybojoval obrat.

V prvním kole skončila v Paříži šestá nasazená Bianca Andreescuová. Dvacetiletá Kanaďanka, jež se od svého předloňského triumfu na US Open zdravotně trápí, podlehla ve vyrovnané bitvě Tamaře Zidanšekové. Slovinská tenistka, které patří v pořadí WTA 85. místo, zvítězila po téměř třech a půl hodinách 6:7, 7:6, 9:7 a na třetí pokus prošla na Roland Garros do 2. kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články