Staropramen ve fotbalové kampani přibližuje reprezentování

pondělí, 31. května 2021, 14:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

U příležitosti blížícího se Eura připravila značka Staropramen fotbalovou kampaň, jejímž hlavním tématem je reprezentování.

Hynek Čermák, Jan Špaček a Jaroslav Šilhavý v nové kampani Staropramenu, zdroj: Pivovary Staropramen

Hynek Čermák, Jan Špaček a Jaroslav Šilhavý v nové kampani Staropramenu, zdroj: Pivovary Staropramen

Pivní značka Staropramen představila novou fotbalovou kampaň, jež vznikla u příležitosti partnerství s Českou fotbalovou reprezentací a s ohledem na blížící se fotbalové Euro. Spojila se přitom se třemi hrdiny, kteří představují, co pro ně znamená reprezentovat – s trenérem české reprezentace Jaroslavem Šilhavým, hercem a tváří značky Hynkem Čermákem a sládkem pivovaru Staropramen Janem Špačkem.

„Prostřednictvím kampaně ,Reprezentovat je pro nás nejvíc' odkazujeme na poctivé řemeslo, píli a důslednost, které vedou k co nejlepšímu výsledku. To všechno jsou vlastnosti spojující naše hrdiny, kteří se stali tvářemi této kampaně,“ říká o kampani David Šeberle, senior brand manager značky Staropramen. Trojice hrdinů bude k vidění v televizi, outdooru, ale také v online prostředí, zejména na sociálních sítích. 

„Na reprezentování jsme se podívali jako na hodnotu, která se prolíná celým naším životem. V každé jeho fázi reprezentujeme určité hodnoty, a to jak v osobním, tak i profesním životě. A o to nám šlo především. Ukázat paletu hodnot, které si v sobě nese každý z nás a vyznává je v rámci své profese,“ vysvětluje ředitel projektu Ondřej Roček z kreativního studia Yinachi, jenž je pod kampaní podepsáno. 

Reprezentování v podání Jaroslava Šilhavého

Reprezentování v podání Hynka Čermáka

Reprezentování v podání Jana Špačka

Pro celou kampaň je určující hledisko autenticity. „Každý ze skriptů pro individuální spoty vznikl na základě rozhovorů s každým z hrdinů. Tak jsme dosáhli toho, že hodnoty, jejichž prostřednictvím naši hrdinové promlouvají, jsou autentické. Proto každým ze spotů provází, byť neškolený, hlas daného hrdiny,“ dodává kreativní ředitel Yinachi Marek Šplíchal.

V rámci kampaně byly připraveny tři minutové spoty, 30s a 20s televizní varianty a řada krátkých formátů určených pro online prostředí. 

Fotbalový reklamní spot značky Staropramen

Kampaň se promítne také do aktivit v obchodech, hospodách a restauracích. Spotřebitelská promoce s mottem „Spolu za výhrou“ poběží po celou dobu konání šampionátu. „Mechanika soutěže je jednoduchá. V obchodech stačí kupovat piva Staropramen, Smíchov, Jedenáctka nebo Ležák ve speciální fotbalové edici a sbírat kódy z plechovek a lahví. V hospodách a restauracích se konzumenti do soutěže mohou zapojit po zakoupení dvou čepovaných piv Staropramen,“ dodává Šeberle. Soutěžící mohou získat OLED TV, dresy podepsané reprezentanty a mnoho dalších cen.

Produkci zajistila společnost Creative Embassy pod vedením Václava Sládka. Režie se ujal Luboš Vacke, jenž zvolil moderní a progresivní snímání hrdinů, kdy pomalé intimní záběry střídají dynamičtější střihy. Zvuk měl na starosti sound designer Samuel Jurkovič.

-stk-