Hlavní obsah

Boxerský šampion půjde za těžké zranění hosta v erotickém klubu znovu před soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňský okresní soud se bude muset znovu zabývat případem profesionálního boxera Václava Pejsara, který podle obžaloby předloni v září vážně zranil hosta v jednom z plzeňských nočních klubů. Krajský soud v Plzni v minulých dnech v odvolacím řízení zrušil původní rozsudek okresního soudu, podle kterého dostal sportovec za těžké ublížení na zdraví tříletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na 4,5 roku.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaný Pejsar (v bílé košili) u soudu

Článek

„Celá věc nebyla spolehlivě objasněna,“ vysvětlil předseda odvolacího senátu. Obvinění 36letého boxera souvisí s incidentem v erotickém klubu Pamela v centru města. Pejsar se tam tehdy jako ochranka společně s druhým vyhazovačem Jindřichem Burianem dostali do konfliktu se dvěma Ukrajinci, které následně vyvedli z podniku. Při tom je údajně bezdůvodně fyzicky napadli.

Šampion v boxu dostal podmínku za těžké zranění hosta v erotickém klubu v Plzni

Krimi

Dvojnásobný český šampión v křížové váze měl podle obžaloby jednomu z nich způsobit vážná zranění. „Obžalovaný Pejsar jim poté, co si oba Ukrajinci dali na baru pivo a chtěli jít do patra za účelem sexu, řekl, že v Pamele být nemohou. Poté jednoho z nich chytil za paži, aby ho vyvedl ven. Přitom ho opakovaně udeřil pěstí do břicha,“ popsal útok státní zástupce Michal Klíma.

Šampion v boxu měl zranit hosta, hrozí mu 10 let

Krimi

Napadený cizinec skončil v nemocnici s natrženými játry. „Bez včasné lékařské pomoci by nepřežil,“ upozornil žalobce. Druhého Ukrajince pak podle Klímy Burian několikrát praštil do obličeje, žádné fatální zranění mu však nezpůsobil. „Oba obžalovaní si chtěli beztrestně bouchnout. Věděli, že jde o Ukrajince, a byli si skoro na sto procent jistí, že si nebudou stěžovat,“ dodal Klíma.

Burian se přiznal a uzavřel se žalobcem dohodu o vině a trestu. Soud ji schválil a uložil mu osm měsíců vězení s podmíněným odkladem na 15 měsíců. Pejsar pak dohodu odmítl, nesouhlasil s tím, jak je skutek popsán v obžalobě. U soudu odmítl vypovídat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám