Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vávra se bál, že Kingdom Come bude bojkotováno

Stěžuje si na internetovou totalitu i na média.

Velký profilový rozhovor do magazínové přílohy Víkend v MF DNES poskytl Dan Vávra známému mainstreamovému novináři Ivanu Brezinovi.

K přečtení je za paywallem a jeho zveřejnění provázel problém ohledně změny titulku článku v tištěné i webové verzi editorem. Ten se totiž rozhodl pro kontroverzní "lynčování za černochy", což zpovídaný nikdy neřekl a autorizoval předtím něco úplně jiného.

Vzhledem k tomu, že spoluautor Mafia a Kingdom Come Deliverance byl nedávno na měsíc zablokován Faceboookem (kvůli poslání někoho do háje a opakovanému provinění), většina textu se točí okolo nastávající internetové totality.

O hrách tam toho moc nového či zajímavého bohužel není, krom vyvrácení obvinění o škodlivosti násilných her a vzpomínky na jednu nepříjemnou kauzu před vydáním středověkého RPG:

"Chvíli to vypadalo, že šest let vývoje hry půjde do háje. Novináři volali po našem bojkotu, zdálo se, že obchody nebudou hru prodávat... Prostě to, čemu se dnes říká mazací kultura. Rozmazávaly to nehezky přední světové noviny. Nebylo mi do smíchu, ale nenapadlo mne, za co bych se měl omlouvat," uvedl Vávra.

Dle jeho názoru to prý tehdy ustáli jen díky hráčům, kteří při hraní zjistili, že osočení jsou absurdní, protože hra řeší vážná historická témata.

Vávra si tím prý potvrdil svůj pohled, že věci jsou často interpretovány jinak, než ve skutečnosti jsou. Vadí mu, že lidé s kontroverzními názory ztrácejí možnost se vyjadřovat a jsou vymazáni z veřejného života, což se týká právě i algoritmu sociálních sítí.

O tom, jestli Warhorse něco chystají na 11. června, kdy jejich majitel bude mít své E3 online vysílání s řadou velkých oznámení, v interview nic nezaznělo.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments