4 kroky ke krásné pleti

hydrolyzovaný kolagen

Pyšnit se krásnou a mladou pletí bez sebemenších vrásek – to je sen nejedné ženy. Pokud se mezi ně také řadíte, máme pro vás seznam čtyř kroků. Pokud je dodržíte, sen se rázem stane skutečností. Tak jdete do toho?

Investujte do kolagenu

Jednou z možností, jak se pyšnit krásnou a mladistvou pletí či jak vyzrát na omlazení pokožky je doplňování kolagenu. Za zmínku stojí především hydrolyzovaný kolagen, který je pro tělo tou nejlépe stravitelnou formou bílkoviny. Díky doplnění nepostradatelného proteinu předejdete povislé pokožce a liniím lemujícím se vaším obličejem. 

Čištění a odlíčení pleti

Pokud se rády líčíte, nezapomínejte také na to se řádně odlíčit. Pokud máte ve zvyku chodit spát nalíčené, tak na tom určitě zapracujte, jelikož vaše pleť nemůže pod vrstvou make-upu v noci dýchat a nemůže si ani odpočinout, tudíž bude mít větší sklony k dehydrataci a tvorbě vrásek. Odlíčit se můžete mnoho způsoby, například micelární vodou, odličovacím gelem, či například nějakým olejem. Dokonalé odlíčení poznáte podle toho, že je váš kosmetický tampónek naprosto čistý. Důležité je svoji pleť čistit i po ránu, jelikož se vám může během noci na pleť uchytit prach či vytvořit maz. Pro ranní čištění pleti můžete zvolit například čistící gel.

Dostatečná hydratace

Každé ráno i večer vaši pleť dostatečně hydratujte, ať už máte jakýkoliv typ pleti. Jako základ zvolte denní a noční výživný krém, který si zvolíte podle typu vaší pleti. Další nutností je oční krém, který vám pomůže redukovat kruhy pod očima, či mírné vrásky. Krémy můžete dále doplnit například sérem, či hydratačním pleťovým olejem.

Dopřejte si i něco navíc

1 – 2x týdně dopřejte své pleti pořádnou dávku hydratace a péče. Můžete si zvolit masku slupovací, plátýnkovou, či masku domácí. Masku si můžete vyrobit ze surovin, které máte doma, například z bílého jogurtu a medu. Nezapomínejte jednou týdně použít také peeling, který vám pomůže obrousit odumřelé kožní buňky, a tím vaši pleť krásně vyhl