Na postavě připomínající odběrového pracovníka na testování na virus covid-19 navíc procházející zaujal i velký nápis scifi. Co tím tvůrce chtěl říci, bohužel není jasné. Figurína se měla objevit v odpoledních hodinách a večer už její bezvládné tělo leželo na schodišti. Lidé se tak mohli obávat, že jde opravdu o někoho zraněného.

Na smrku v ulici V. B. Juhna v Pelhřimově visela figurína oběšence.
Pelhřimov vyděsil oběšenec. Bohudík šlo jen o figurínu

Ležela na schodech

Jak informoval mluvčí Městské policie Tábor Pavel Šimek, hlídka na místo vyjížděla na oznámení všímavého občana ve 20.38 hodin. "Podle přijatého telefonického oznámení měla na schodišti ležet oblečená figurína připomínající člověka," popsal mluvčí strážníků.

Strážníci figurínu zpacifikovali, naložili do služebního automobilu a převezli na služebnu. "Bude zadokumentována jako nalezená věc a předána na oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Tábor," doplnil Šimek s tím, že zde se o ni může přihlásit případný majitel.

Figurína ženy, kterou někdo zavěsil na železniční most u Jetětic.
Těžko pochopitelný žert s oběšencem zaměstnal písecké policisty i hasiče

Může jít o přestupek

Podle jeho slov městská policie nemá žádné informace o ztrátě či krádeži podobného předmětu. Při pátrání po pachateli žertíku hodlají vyhodnotit i záběry z městské kamery. "Pravděpodobně se jedná o recesi, žádný přestupek prozatím neřešíme. Snad pokud by někdo nahlásil, že byla odcizena, jednalo by se pravděpodobně o přestupek proti majetku. Záleží ale na výši škody," vysvětlil Pavel Šimek.

V jindřichohradeckém rybníku Vajgar našel muž v ledu zamrzlý předmět podobný lidské hlavě. Ukázalo se, že se jedná o kadeřnickou figurínu hlavy.
Hlava zamrzlá ve Vajgaru byla políčená na špeha

Vzhledem k tomu, že se jedná o neznámého pachatele, byla by věc případně předána k šetření státní policii.