InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Firma ACOND chce stavět nový areál v průmyslovém parku v Milevsku

Volný prostor průmyslového parku v Milevsku je výzvou. Architekt Jan Hlavín připravil pro firmu ACOND první návrhy budoucího areálu, který by mohl vyrůst právě zde.

Volný prostor průmyslového parku v Milevsku je výzvou. Architekt Jan Hlavín připravil pro firmu ACOND první návrhy budoucího areálu, který by mohl vyrůst právě zde.

MILEVSKO - Plán města Milevska na vybudování průmyslového parku pro rozvoj místních i zasídlení nových firem se potkal s aktuální potřebou akciové společnosti ACOND. Ta vyrostla z malé rodinné firmy právě v tomto městě v největšího dodavatele tepelných čerpadel v České republice. Zaměřuje se i na vývoj a výrobu podlahového topení a klimatizací. Vznik průmyslového parku v Milevsku podpořila dotace ministerstva průmyslu a obchodu na vybudování infrastruktury a práce na východním okraji města už se rozjely naplno. Současně město zahájilo jednání se zájemci o výstavbu v nové průmyslové zóně. Těch je podle vyjádření milevské radnice pět a jedním z nich je právě firma ACOND.



„Nutně potřebujeme navýšit naše kapacity v každém směru a postavit nový výrobní areál, pokud možno v Milevsku nebo někde poblíž. Jednáme proto se starostou města Ivanem Radostou i s vedoucím projektu Průmyslového parku Milevsko Vítem Králem a žádáme o co možná největší část budoucí průmyslové zóny. Koupili bychom ji i celou, kdyby to bylo možné," říká předseda představenstva společnosti Jiří Hanus. Vše nasvědčuje tomu, že letošní rok bude pro společnost ACOND nejlepší v její historii, která má počátky v roce 1998.

„V dalších letech chceme v rychlém růstu pokračovat," dodává Jiří Hanus. Úspěch slaví na trhu tepelných čerpadel nová řada ACOND PRO, která dosahuje špičkových parametrů a zejména v tichosti a účinnosti často převyšuje i nejznámější světové značky v tomto oboru. Poptávka od montážních firem v České republice i v zahraničí stále vzrůstá. „Většinu nových zakázek dlouhodobě získáváme na základě referencí předchozích majitelů našich výrobků, kteří jsou spokojení s nejdelší zárukou, profesionální montáží a servisem přímo od českého výrobce. Neusínáme přitom na vavřínech a připravujeme několik nových projektů," zmiňuje předseda představenstva.

První návrhy nového firemního areálu zpracoval pro firmu ACOND architekt Jan Hlavín. „Naším záměrem je postavit krásný areál, na který budeme hrdí nejen my, ale celé Milevsko. Chceme vybudovat místo, kam i vedení města bude vodit návštěvy, aby ukázalo, jak úspěšným a perspektivním městem Milevsko je. Architekt Hlavín směrem k řadě rodinných domů v Dukelské ulici navrhuje zelený pás se zahradou, jezírkem a desítkami stromů. Následovat má administrativní budova se zelenou střechou s posezením. Další část mají tvořit moderní výrobní prostory a sklady dílů a hotových výrobků," popisuje předseda představenstva vizi.

„Nové zaměstnance z Milevska a okolí přijímáme každý měsíc, personálně i finančně posilujeme i výzkum a vývoj. Věřím, že Průmyslový park Milevsko a naše úspěšná firma ACOND přispějí k nabídce velkého počtu nejrůznějších nových pracovních míst. Za nás to můžu slíbit," uzavírá předseda představenstva společnosti ACOND Jiří Hanus.

 

Další zprávy z regionu

 
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace