InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Novou zbraní Jihostroje je reprezentační smečař Licek. Zmrhal jde opačným směrem

 Autor: VK Jihostroj ČB.

    Autor: VK Jihostroj ČB.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Třetí pondělí po sobě přineslo třetí a zatím poslední výraznou posilu volejbalistů VK Jihostroje České Budějovice. Smečařský post volejbalového Jihostroje doplní bývalý brněnský hráč Martin Licek, který v uplynulé sezoně patřil k nejvíce bodujícím hráčům Uniqa extraligy a v závěru ročníku pomohl vybojovat bronzové medaile rakouskému Waldfiertlu. „Od malička jsem Jihostroj sledoval, teď se mi poštěstí za něj hrát,“ září v tiskové zprávě nová posila. Šestadvacetiletý Martin Licek by měl v Jihostroji nahradit odcházejícího Marka Zmrhala, který zamířil právě do Brna. Oba celky si tak vyměnily hráče na stejných pozicích. Ve smečařské čtveřici Licek doplní Petra Michálka, Filipa Stoiloviče a mladého Daniela Šulistu.

„Mezi naše stávající smečaře by měl skvěle zapadnout. Je útočným typem hráče, takže by měl pomoci hlavně se sbíráním bodů. Je skvěle technicky vybavený. Kromě toho je to bývalý nahrávač, takže je to velice všestranný hráč. Měl ambice jít hrát do zahraničí, i proto jsme rádi, že dal přednost Jihostroji," uvedl pro klubový web generální manažer Robert Mifka. Martin Licek patřil v uplynulé sezoně mezi desítku nejlepších hráčů extraligy v průměru bodů získaných za jeden set (3,92). V tomto ohledu dokonce předčil nejlepšího hráče Jihostroje Caseyho Schoutena (3,65).

MARTIN LICEK O PŘESTUPU DO BUDĚJOVIC

„Zpočátku jsem hodně přemýšlel o zahraničí. Situace ve světě je ale taková, jaká je. Nakonec se ozval Jihostroj, což je tak obrovský klub, že je to stejné, jako kdybych šel do zahraničí. I tady na mě bude velký tlak, který mě může posunout dál. Je to pro mě výzva. Myslím, že už jsem tento krok potřeboval udělat. Od malička jsem Jihostroj sledoval a teď se mi poštěstí, že za něj budu moct hrát. Strašně moc mě to těší. Navíc je v celé České republice známé, že Budějovice mají jedno z nejlepších zázemí. Udělám maximum pro to, abych splatil důvěru."

VYJÁDŘENÍ HLAVNÍHO TRENÉRA RENÉHO DVOŘÁKA

„Martin přesně zapadá do našeho volejbalu, který je založený na hře v poli, technické dokonalosti a dobré mezihře. Má lepší fyzické parametry než Michálek se Stoilovičem, takže by nám měl pomoci na bloku, servisu a smeči těžkých balonů. Mezi smečaři by měl být největší úderná síla na hřišti a doplňovat by ho měl vždy jeden ze dvou našich techničtějších přihrávačů, kteří udělají černou práci. Nikdo ale nebude mít předplacené místo na hřišti. Myslím si, že by Martin mohl pozvednout náš tým na vyšší úroveň."

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace