Hlavní obsah

Plavecký areál v Pardubicích je za velkého zájmu opět v provozu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Jana Balcarová si dnes přijela zaplavat do pardubického plaveckého areálu z České Třebové na Orlickoústecku. Uplavala přibližně za tři hodiny 2500 metrů. Plavání je její koníček.

Článek

Kvůli protiepidemických opatřením byly bazény zavřené až na krátkou výjimku od loňského října. V pondělí mohly znovu otevřít.

„Za mnohaměsíční pauzu jsem přibrala pět kilo. Když jsem začala první tempa, myslela jsem, že zase hned odejdu, to mě bolelo všechno. Pak jsem se rozplavala. Jezdím do Pardubic celý život, v Třebové je krátký bazén, hodně dětí, to si pořádně nezaplavu. Tady jsem měla celou dráhu skoro pro sebe,“ řekla Balcarová.

Hobby triatlonista Jan Čeněk byl v pondělí také jeden z prvních, kteří bazén v Pardubicích navštívili. Poslední tři týdny plaval v neoprénu v přírodních vodách, ale vnitřní bazén je o dost komfortnější.

„Samozřejmě, vyhřáté bazény jsou o něčem jiném. Přes zimu jsem běhal, jezdil na kole. Snažil jsem se udržet v kondici. Plavání je hodně o technice, člověk z toho vypadne hrozně rychle. Dneska jsem na sobě poznal, jak jsem z toho vypadl,“ řekl Čeněk.

Na pokladně dnes lidé museli předložit doklad o tom, že mají negativní antigenní nebo PCR test, jsou očkovaní nebo covid-19 prodělali. Na vše se vztahují předem dané lhůty. Pokladní proto měly dnes víc práce.

„Je spousta telefonů, lidé se dotazují, co mají mít za potvrzení. Někteří automaticky předkládají doklady, jiné o ně požádáme. Je toho teď hodně první den,“ řekla pokladní Jana Slavíčková.

Plavecký areál v Pardubicích dnes zprovoznil 50metrový a 25metrový bazén, fittness a wellness centrum. Akvazóna je ještě zavřená. „Akva chceme v tomto týdnu dokončit, napustit, upravit vodu, chtěli bychom mít na víkend otevřeno. Zatím na recepci kontrolujeme doklady o testech nebo očkování. Řešíme s právníky, jestli to po lidech můžeme chtít,“ řekl ředitel areálu Jiří Vysoudil.

Podle něj bude o plavání bude zájem velký, hlásí se sportovní kluby, návštěvnost veřejnosti je podle něj dnes již také velmi slušná. „Pokud uznají i testy ze zaměstnání nebo samotesty, bude to pro lidi mnohem jednodušší. Doteď u nás mohla být otevřená jen pětadvacítka bazén, ale to bylo jen pro profesionální sportovce,“ dodal Vysoudil.

Reklama

Doporučované