InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Bohumil Melichar: Normalizační zpravodajství – komentované pásmo dobových reportáž

    Úterý 23.4 17:00 - Muzeum Středního Pootaví, Strakonice

  • Klub deskových her

    Úterý 23.4 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Táborský festival vína pokračuje. Tajemné sklepy odhalí v červnu

David Peltán

David Peltán

TÁBOR – Táborský festival vína pokračuje v programu 13. ročníku. Většina degustací, včetně Putování po historických sklepech Tábora za vínem, se odehraje v červnu. První díl putování zahájí festivalový program v sobotu 5. června. Na začátku července pak přijede herec Jaroslav Dušek s „Dohodami“.

 

„Po nucených pauzách, které způsobila loni i v první polovině letošního roku epidemie koronaviru a nezbytná vládní opatření proti nemoci, se festival vína vrací do hry. Po loňských zkušenostech už jsme měli předem domluvené náhradní termíny na červen a vzhledem k postupnému rozvolňování je tedy budeme moci dodržet," vysvětlili ředitel festivalu Jiří Blafka.

Červnový program zdobí zejména dva oblíbené košty – putování po táborských středověkých sklepech za vínem. První sklepy Starého města Tábora a vína z Moravy i Rakouska mohou zájemci objevit už v sobotu 5. června od 11 do 18 hodin. Na druhém putování, které se uskuteční 19. června ve stejném čase, se představí přední moravské a české vinařky.

„Na obou Putováních milovníci vína, architektury a historie okoštují vína z dvanácti předních vinařství. Za jedno vstupné tak návštěvník ochutná přes 80 vzorků vína, podívá se do nádherných sklepů, dostane pamětní skleničku a taštičku na ni, minerální vodu a vinný katalog a mapu sklepů," láká Jiří Blafka. Dodal, že akce se budou řídit aktuálními protikoronavirovými opatřeními a doporučeními a návštěvníci je musejí respektovat. Vstupenky na otevřené sklepy mohou zájemci zakoupit na webu festival www.festival-vina.cz.

V červnovém programu milovníci vína, piva, kávy, gastronomických zážitků i kultury najdou oblíbené dílčí degustace vína, piva, kávy i domácích limonád, workshopy, snoubení vín a pokrmů. Kulturní akce zahájí první červencové dny herec Jaroslav Dušek s Čtyřmi dohodami, Pátou dohodou a Velkou vizitou, na srpen je přesunuté Divadlo Járy Cimrmana s hrou Akt. Další kulturní zážitky stejně jako velká ochutnávka vín byly koronavirem přesunuté na podzim.

„Vstupenky na akce festivalu ještě jsou, ale s rozvolňováním začínají mizet. Kvůli aktualitám doporučujeme bedlivě sledovat program na Facebook a web festivalu, kde ze vstupenky zakoupit," poznamenal ředitel festivalu Jiří Blafka.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace