Po dlouholeté spolupráci se Spartou se Vlašim nově napojí na Slavii, Šmejkala nahrazuje na lavičce Hyský

Po dlouholeté spolupráci se Spartou se Vlašim nově napojí na Slavii, Šmejkala nahrazuje na lavičce Hyský

Vlašim, která po remíze s východočeskými Votroky finišovala ve druhé nejvyšší soutěži na šesté pozici, se loučila hned s několika známými tvářemi.

Středočeskou značku opustil jak obránce Jakub Štochl, jenž hrál na dotyčné adrese sedm let, tak trenérský tandem Daniel Šmejkal a Vasil Boev.

"Vlašim se zapsala do mého srdce. Jsem rád, že jsem tu mohl působit. Za tu dobu jsem si tu našel spoustu kamarádů. Fotbal se však nedá hrát celý život, tedy pokud člověk není Jarda Jágr. Nyní musím myslet na budoucnost a jít dál," pronesl na webu fcsbvlasim.cz zadák.

Klub, který se v ročníku 2020/2021 spoléhal zejména na útočníka Basseye s Firbacherem, bude mimochodem podle iSport.cz nově spolupracovat s mistrovskou Slavií, což s sebou přinese i hostování talentovaných či nedostatečně využitých slávistů.

Na dotyčné zprávě je pikantní zejména skutečnost, že v letech 2012 - 2020 úzce spolupracovala Vlašim s konkurenční Spartou a v minulosti se tak ve městě zjevili např. Martin Hašek, Jan Fortelný, Jiří Kulhánek, Jan Krob, Rudolf Reiter, Tomáš Wiesner, Dominik Plechatý či Hugo Jan Bačkovský.

Od příštího ročníku ale bude v podobné roli Slavia a neskončí to pouze udáním hráčů na hostování. Po Šmejkalovi bude novým hlavním trenérem další exslávista Martin Hyský, jenž dosud vedl slávistickou devatenáctku a před Markem Jarolímem koučoval i rezervní béčko v ČFL.

Glosa Honzy Rajnocha: Klobouk dolů před Hložkem, může být trumfem na Euru. Kolář mě zaskočil, že vzdal reprezentaci

Zdroj: isport.blesk.cz