Hlavní obsah

Švédský útočník Blomstrand posílil hokejisty Plzně

Plzeň

Švédský hokejový útočník Ludwig Blomstrand se stal posilou Plzně. Osmadvacetiletý rodák z Uppsaly, který poslední čtyři sezony působil v Södertälje v druhé nejvyšší švédské soutěži, uzavřel s Indiány roční kontrakt.

Foto: hokej, Plzeň, Baďouček, Říha, Vlasák, Pejchar

Novými trenéry Plzeň se stali (zleva) Václav Baďouček a Miloš Říha mladší. Jejich asistentem bude sportovní manažer klubu Tomáše Vlasák, brankáře bude mít dál na starosti Rudolf Pejchar. Ilustrační foto.

Článek

"Ludwiga jsme viděli v několika zápasech na videu a splňoval naše požadavky. Je to velký, silný hráč s výbornou střelou a dobrým bruslením. Nezaměňoval bych to ale s tím, že je to stejný hráč jako Ryan Hollweg," řekl klubovému webu sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák na adresu 188 centimetrů vysokého a 102 kilogramů vážícího Blomstranda. Připomněl tvrdého amerického forvarda Hollwega, který v Plzni hrál v letech 2012 až 2018.

"Sáhli jsme po něm, protože umí dávat góly a protože je silný v předbrankovém prostoru, kde nám důraz trochu chyběl. Není náhoda, že v minulých dvou sezonách vstřelil 28, respektive 20 branek," doplnil Vlasák.

V uplynulém ročníku si Blomstrand připsal ve 44 zápasech 37 bodů za 20 branek a 17 asistencí. V nejvyšší švédské soutěži působil v sezonách 2011/12 v Djurgaardenu a 2017/18 v Karlskroně a ve 28 duelech zaznamenal dvě asistence.

O soutěž níže v Allsvenskan, v které hájil také barvy Djurgaardenu a Almtuny, si připsal v 249 duelech 169 bodů za 107 gólů a 62 přihrávek. V letech 2013 až 2016 působil v Severní Americe v týmech Chicago Wolves a Utica Comets vAHL a Kalamazoo Wings v ECHL.

"Příchodem Ludwiga jsme tedy zaplnili volné místo, které jsme měli v útoku. Ohledně obránce - stále jsme v jednání, jsme před finální dohodou. Jakmile bude vše vyřízené, okamžitě jméno zveřejníme," popsal další plánované doplnění kádru Vlasák

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec