Momentka ze zápasu Ústí nad Labem - Vlašim

Momentka ze zápasu Ústí nad Labem - Vlašim | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Vlašim navázala spolupráci se Slavií, novým trenérem je Hyský

  • 9
Fotbalová Vlašim navázala spolupráci se Slavií, úřadující mistři budou ve středočeském klubu rozvíjet své talentované hráče. Novým trenérem druholigistů se stane Martin Hyský, který doposud vedl slávistickou devatenáctku.

Vlašim do roku 2019 spolupracovala se Spartou. „Tu situaci bych asi úplně nesrovnával. Teď máme zkrátka nastavené rámcové podmínky, za kterých budou přicházet hráči ze Slavie na hostování k nám. Budeme vybírat mladé, ale nejen je. Chceme je vybírat pečlivě,“ řekl vlašimský místopředseda a sportovní ředitel Jan Jícha klubovému webu.

„Jsme se Slavií prostě partneři, nejsme žádní jejich poddaní. Máme vlastní vedení, vlastní integritu, rozhodujeme se sami za sebe. Rozhodně se Vlašim nikomu nezaprodává,“ doplnil.

Pětačtyřicetiletý Hyský na lavičce vystřídá kouče Daniela Šmejkala, který v minulé sezoně dovedl Vlašim k šestému místu a po vypršení smlouvy z klubu odešel. Hyského asistenty budou Matěj Laža a Miroslav Podrazký.

„Martin Hyský je ambiciózní trenér a má chuť něco dokázat, což je dobře, protože tím pádem sám bude mít maximální motivaci u nás ve Vlašimi sestavit co nejlepší tým a být úspěšný,“ uvedl Jícha.

,

EURO 2024: Los skupin, program zápasů, stadiony

Fotbalové EURO 2024 se bude hrát od 14. června do 14. července 2024 v deseti neměckých městech. Čtyřiadvacet účastníků bude rozděleno do šesti čtyřčlenných skupin. Čeští fotbalisté se v základní skupině střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.

Česko - Portugalsko, Česko - Gruzie, Česko - Turecko