Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

ZÁZNAM: Koncert skupiny Joscho Stephan trio na festivalu Khamoro 2021

01. června 2021
Čtení na 1 minutu

Večerním koncertem dnes pokračuje v Praze v klubu Jazz Dock festival romské kultury Khamoro neboli Slunce. Přehlídka se koná po třiadvacáté a stejně jako loni je kvůli koronavirovým opatřením rozdělena na jarní a podzimní část. Stejně jako včera si přijdou na své příznivci gypsy jazzu, když vystoupí skupina Joscho Stephan trio. ROMEA TV přinese z koncertu živý vstup.

Na úvod festivalu se včera večer představila kapela Django Always, jejímiž členy jsou čeští Sintové a která podle pořadatelů poprvé zahrála v rámci gypsy jazzových večerů.

Ve čtvrtek je pak na programu přehlídky koncert klasické hudby v podání klavíristy a skladatele Miroslava Ráce a jeho hostů v Jeruzalémské synagoze. Publikum uslyší Rácovu autorskou tvorbu pro klavír a na vybrané tradiční romské písně si hudebník přizve zpěvačku Pavlínu Matiovou.

Vedle hudby organizátoři naplánovali středeční večer romské literatury. Uskuteční se v Pražském kreativním centru a hosty budou mimo jiné romské autorky Ilona Ferková či Stanislava Miková a literární kritici. Lidé rovněž mohou navštívit výstavu romské výtvarnice Ivety Horváthové s názvem Tváře, která je k vidění v pražské kavárně WAID.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon