Hlavní obsah

Slavia navázala spolupráci s druholigovou Vlašimí, kterou bude trénovat Hyský

Praha

Změna je život. Do roku 2019 spoluprcovala Vlašim ve druhé lize s pražskou Spartou, nově ji ale bude pojit partnerství s mistrovskou Slavií. úřadující mistři budou rozvíjet ve Vlašimi své talentované hráče. Novým trenérem středočeského týmu se stane Martin Hyský, který doposud vedl slávistickou devatenáctku.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Tvrdík děkuje Jindřichovi Trpišovskému za další titul...

Článek

"Tu situaci bych asi úplně nesrovnával. Teď máme zkrátka nastavené rámcové podmínky, za kterých budou přicházet hráči ze Slavie na hostování k nám. Budeme vybírat mladé, ale nejen je. Chceme je vybírat pečlivě," řekl vlašimský místopředseda a sportovní ředitel Jan Jícha klubovému webu.

"Jsme se Slavií prostě partneři, nejsme žádní jejich poddaní. Máme vlastní vedení, vlastní integritu, rozhodujeme se sami za sebe. Rozhodně se Vlašim nikomu nezaprodává," doplnil.

Pětačtyřicetiletý Hyský na lavičce vystřídá kouče Daniela Šmejkala, který v minulé sezoně dovedl Vlašim k šestému místu a po vypršení smlouvy z klubu odešel. Hyského asistenty budou Matěj Laža a Miroslav Podrazký.

"Martin Hyský je ambiciózní trenér a má chuť něco dokázat, což je dobře, protože tím pádem sám bude mít maximální motivaci u nás ve Vlašimi sestavit co nejlepší tým a být úspěšný," uvedl Jícha.

Reklama

Související témata: