Petr Trnka a Dan Michl nejúspěšnějšími našinci na 40. Ecce Homo.

MICHL A TRNKA NEJÚSPĚŠNĚJŠÍMI ČECHY NA ECCE HOMO

Ve dnech 28.-30.května 2021 se uskutečnil ve Šternberku navzdory nepříznivé pandemické situaci významný podnik Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu FIA a to již 40. ročník mistrovství Evropy. Společně se konalo také Mistrovství České republiky a Česká trofej a rovněž závody evropského a českého šampionátu historických automobilů, navíc Mistrovství Rakouska.

Ke všem závodům se přihlásilo přes 130 jezdců, kteří se mohli po delší době předvést před asi 2000 diváky. Poděkování za vzorné uskutečnění podniku patří pořadatelům z AMK ECCE HOMO Šternberk, který tento podnik pořádal s nemalou podporou Autoklubu České republiky. Do ME se přihlásilo 21 automobilů v kategorii 1, kde startují vozy s původní silniční homologací, nyní dle Performance faktoru a dále 19 sportovních a formulových vozů kategorie 2.

Dodržování technických předpisů kontrolovala speciální skupina technických komisařů FIA. Sobotní trénink se odjel většinou za deštivého počasí, na nedělní závodní jízdy se počasí umoudřilo a velké souboje, naštěstí bez vážnějších havárií, se odehrávaly na suchu.

 

 

Petr Trnka

 

 

Evropské klání v kategorii 1 ovládl Dan Michl před silnými soupeři Polákem “Dubai”, Švýcarem Ronnie Bratschi a rakouským jezdcem Karlem Schagerlem. Kategorii 2 vévodili italští jezdci v pořadí Christian Merli a Simone Faggioli těsně sledováni českými Petrem Trnkou na třetím místě a Milošem Benešem na místě čtvrtém.

V Autoklub Mistrovství České republiky zvítězil v kategorii 1 Dan Michl, před “Dubai” a Ivo Krampotou. Kategorii 2 ovládl člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu ČR Petr Trnka. Druhé místo obsadil Miloš Beneš, třetí byl Petr Vítek.

 

 

 

 

 

V Autoklub Česká trofej zvítězil Josef Hlavinka ml. před Martinem Jermanem a Josefem Hlavinkou.

Evropské klání historických automobilů se stalo kořistí Piero Lottini, kterého na stupních vítězů doplnili Franz Hilger a Jean Maria Almeras. České mistrovství ovládl Jiří Kubíček, druhý byl Jaroslav Mikeš a třetí Petr Tykal.

Kompletní výsledky najdete zde.

 

 

 

komise ZAV AČR

ABSOLUTNÍ POŘADÍ:
1. Christian Merli – Osella FA30 Zytek LRM: 5:21,44
2. Simone Faggioli – Norma Bardahl M20 FC: 5:21,91
3. Petr Trnka – Norma M20 FC Mugen: 5:32,54