Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ukrajinci mají v týmu pro ME i Jarmolenka se Zinčenkem a Malinovským

Základ ukrajinské fotbalové reprezentace na evropském šampionátu tvoří hráči Dynama Kyjev a Šachtaru Doněck. Těch je v šestadvacetičlenném výběru dohromady sedmnáct. Hlavními hvězdami týmu jsou však legionáři v čele s vítězem anglické ligy Olexandrem Zinčenkem z Manchesteru City, Ruslanem Malinovským z Bergama a kapitánem Andrijem Jarmolenkem z West Hamu.

Andrij Jarmolenko v dresu Ukrajiny
zdroj: Reuters autor: Pascal Rossignol

Trenér Andrej Ševčenko zařadil do týmu i bývalého obránce pražské Slavie a Jablonce Eduarda Sobola, který je hráčem FC Bruggy. Po zranění se nedostal do nominace zkušený záložník Evhen Konopljanka a chybí i brankář Realu Madrid Andrij Lunin, který ve slavném klubu nemá zápasové vytížení.

Ukrajinci, kteří se představí na ME od premiéry v roce 2012 potřetí za sebou, se utkají ve skupině C s Nizozemskem, Severní Makedonií a Rakouskem.

Nominace Ukrajiny na fotbalové mistrovství Evropy (11. června - 11. července):

Brankáři: Georgij Buščan (Dynamo Kyjev), Andrij Pjatov, Anatolij Trubin (oba Šachtar Doněck).

Obránci: Eduard Sobol (FC Bruggy/Belg.), Ilja Zabarnyj, Vitalij Mykolenko, Olexandr Karavajev, Olexandr Tymčyk, Denys Popov (všichni Dynamo Kyjev), Serhij Kryvcov, Mykola Matvijenko (oba Šachtar Doněck).

Záložníci: Serhij Sydorčuk, Mykola Šaparenko, Viktor Cygankov (všichni Dynamo Kyjev), Marlos, Taras Stěpaněnko, Georgij Sudakov (všichni Šachtar Doněck), Andrij Jarmolenko (West Ham/Angl.), Ruslan Malinovskij (Atalanta Bergamo/It.), Evhen Makarenko (Kortrijk/Belg.), Olexandr Zinčenko (Manchester City/Angl.), Roman Bezus (Gent/Belg.), Olexandr Zubkov (Ferencváros/Maď.).

Útočníci: Roman Jaremčuk (Gent/Belg.), Arťom Besedin (Dynamo Kyjev), Arťom Dovbyk (Dněpropetrovsk).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články