BIKE VALACHY ve Velkých Karlovicích se přece jen uskuteční

Skvělá zpráva pro milovníky cyklistických závodů! Díky rozvolňování vládních opatření se ohrožený závod BIKE VALACHY ve Velkých Karlovicích přece jen uskuteční, a to dokonce v rozsahu, na který jsou jeho pravidelní účastníci zvyklí. Akce se bude konat v sobotu 12. června u hotelu Galik v Resortu Valachy.

„Sportovci dlouhou dobu neměli možnost se potkat při závodech a poměřit síly, atmosféra hecování, přátelského soupeření a adrenalinu už mnohým hodně chyběla. Závod BIKE VALACHY bude jednou z prvních povolených akcí, což určitě znásobí jeho tradičně skvělou atmosféru,“ doufá organizátor BIKE VALACHY Bohuslav Komín.

Pro závodníky chystají pořadatelé hlavní závod na 50 kilometrů a kratší závod na 25 kilometrů, k tomu i doprovodné dětské závody na 100 metrů až 8 kilometrů dle věkové kategorie. Nejmenší děti do 4 let mohou trasu odjet i na odrážedlech.

„Upozorňujeme sportovce, že na rozdíl od minulých ročníků je ale možné se do závodu přihlásit jen předem on-line na našem webu www.valachytour.cz. V souladu s pokyny hygieniků nebude možná registrace na místě, aby nedocházelo k rizikovému shromažďování na jednom místě. Samozřejmostí, kterou také bude třeba dodržet, je respektování dalších obvyklých pravidel dnešní doby – účast pouze s potvrzením o testu, očkování či prodělaném covidu nebo dodržování rozestupů,“ dodává Bohuslav Komín.

Trasa BIKE VALACHY vede od startu u hotelu Galik přes Třeštík a Sůkenickou a zpět kolem hotelu Pod Javorem po cyklostezce Bečva a běžkařské trase. Letos se v důsledku chladnějšího jara probouzí příroda ve Velkých Karlovicích o něco později, účastníky tak čeká opravdu krásná podívaná na rozkvétající přírodu Beskyd.

Závod BIKE VALACHY je součástí sportovního seriálu VALACHY TOUR pořádaného Resortem Valachy. První závod seriálu – Noční stopa Valachy – musel být v únoru z důvodu špatné epidemiologické situace zrušen. Naproti tomu lze očekávat, že další akce následující po BIKE VALACHY – triatlonový závod VALACHY MAN – proběhne také dle zvyklostí. Naplánován je na 6. a 7. srpna a registrace už jsou spuštěny. Stejně jako v minulých letech, i letos mohou sportovci využít k přípravě oblíbený Triatlonový kemp s Ironmanem Petrem Vabrouškem 22. – 25. července v hotelu Lanterna, při kterém se trénuje na trase VALACHY MANa.

Fotografie zaslala Martina Žáčková, PR manažer Resort Valachy Velké Karlovice - děkujeme.

BIKE VALACHY ve Velkých Karlovicích se přece jen uskutečníBIKE VALACHY ve Velkých Karlovicích se přece jen uskutečníBIKE VALACHY ve Velkých Karlovicích se přece jen uskutečníBIKE VALACHY ve Velkých Karlovicích se přece jen uskuteční

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka