Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Ples ruských prominentů: Dcery pohlavárů z Kremlu byly uvedeny do společnosti na pompézním vídeňském bále!

Autor: rc - 
2. června 2021
05:00

Prominenti v sobotu uvedli do společnosti své překrásné dcerky. V obřím tanečním sále v obchodním domě Gostiny Dvor v Moskvě se sešla stovka ruských boháčů, aby se zúčastnila 18. charitativního plesu ve vídeňském stylu. Prestižní ples je oblíbený mezi smetánkou. V minulosti na něm v bílých šatech zazářila dcera mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova, exministra průmyslu a obchodu Denise Manturova či vnučka expremiéra Viktora Černomyrdina.

Vídeňský charitativní ples každoročně přiláká do obchodního domu v Moskvě Gostiny Dvor dva tisíce hostů. Minulý rok se ples bohužel kvůli pandemii koronaviru nekonal, ovšem tuto sobotu se do honosného sálu opět nahrnuly stovky lidí. Kvůli stálým restrikcím ohledně pandemie však počet hostů byl snížen na 1 500. Letos byl již osmnáctý ročník, věnovaný Ludwigu van Beethovenovi, od jehož narození minulý rok uplynulo 250 let.

Pro dcery a syny prominentů je vídeňský ples zásadní a jen tak někdo se na něj nedostane. Každý debutant či debutantka, jež jsou plesem uvedeny do společnosti, musí prokázat své vzdělání. Skládají test z dobrých mravů, cizích jazyků a dalších otázek týkajících se etikety. Do bílých šatů a kvádra se jich může obléknout pouze sto. Vstupenky na pompézní slavnost stojí 15 tisíc Kč a výtěžek posléze putuje na charitu.

Ples organizuje společnost Tatler. Jak poznamenává britský deník Daily Mail, mnoho dcer ruských prominentů se drží dále od společnosti a vyhýbá se záři reflektorů. O svém životě ve vatě informují pouze na svých instagramových profilech. Ovšem ples v Gostiny Dvor je pro ně příležitostí jít ve šlépějích svých rodičů a zaujmout pozice v rodinných společnostech. Například Jelizaveta Pesková, dcera mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova, se zúčastnila plesu v roce 2015 a o čtyři roky později se začala angažovat v politicie stejně tak jako její otec.

V roce 2019 odjela do Bruselu, kde pracovala jako stážistka v Evropském parlamentu. Jinak to nebylo ani s Leonelou Manturovou, dcerou exministra průmyslu a obchodu Denise Manturova, která zazářila na plese v roce 2018. Akci si nemohla nechat ujít ani primabalerína Maria Šuvalová (22), která tančí ve světově proslulém Velkém divadle. Její otec Igor Šuvalov je šéfem ruského korporátu VEB.RF. Ačkoliv si podle výše zmíněného deníku baletky vydělají měsíčně 15 tisíc až 74 tisíc Kč, na jejím kontě v loňském roce přistálo neuvěřitelných 592 milionů Kč.

Pohledná baletka se údajně věnuje investičnímu managementu a za svou práci bere víc jak šéfové světových gigantů. Jen za den si přijde na 75 tisíc liber (cca 2,2 milionů Kč). „Většina z těchto mladých žen ve svých dvaceti až třiceti letech by nikdy nezískala své vedoucí pozice a velké podíly v obchodních společnostech, nebýt silného vlivu jejich otců. Aby zůstaly bohaté a úspěšné, drží jazyk za zuby. Každá dcera dokonale rozumí tomu, že jakmile začne komentovat korupci či lidská práva, její otec bude v epicentru ničivého skandálu,“ komentoval život ruské smetánky politik a podnikatel Gennadij Gudkov. V letošním roce se plesu zúčastnila třiadvacetiletá olympionička Vera Birjuková, která s ostatními dívkami ples zahájila valčíkem.

VIDEO: Velké letadlo a spousta kufrů: Takle se „pakovali“ ruští diplomaté z ČR

Video  Velké letadlo a spousta kufrů: Takhle se „pakovali“ ruští diplomaté z ČR  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

arne100 ( 2. června 2021 19:17 )

No zrovna nic moc.My tady máme hezčí děvčata.

zada ( 2. června 2021 14:43 )

Ostatně proč by měl být zastaven ples, vždyť v Rusku neblbnou politici jako tady, i vojenská přehlídka byla krásná a bez roušek a Putin také bez roušky ....

zada ( 2. června 2021 12:35 )

a propo... u nás asi nemají pohlaváří z práglu a strakovky takhle krásné dcery

zada ( 2. června 2021 12:34 )

To mesel být opravdu krásný ples , závidím Rusku . Naše "ušmudlaný" plesy v Praze..to je děs)))

xiioma ( 2. června 2021 08:54 )

Je to jenom bulvár... nesmíš si tak brát, nebo se z toho zblázníš!

Zobrazit celou diskusi