Jan Cempírek: Děkovačka posluchačům

2. červen 2021

Milí posluchači Rozhlasového sloupku. Asi vám ještě žádný z kolegů sloupkařů nepopsal, jak vlastně tato rubrika vzniká. Nemohu mluvit za všechny, ale v mém případě je to takto.

Napíšu sloupek, pošlu k odsouhlasení redaktorce Martině, což je vážená šéfová této rubriky, a od ní pak přijde text proškrtaný na polovinu s komentářem:

„Milý Cempírku, je to fajn, ale zase strašně dlouhý. To má být krátký sloupek, ne děkovací řeč na Oscarech.“

Šéfové se sice nemá odporovat, ale když už to tu padlo... Ano – když Oscary, tak Oscary! Vždyť bych vlastně měl poděkovat vám všem – posluchačům. A proto tedy: babičko Miluško z Vltavy, děkuji ti a přeji u rozhlasu hodně zdravíčka! Hajný Jardo Pardamců ze šumavského Malšína – ahoj, také díky za poslech a jak ti lítaj včely? A do třetice zdravím mistra Kořínka ze Soběnova – pane Kořínek, vás sice osobně neznám, ale vaše dcerka mi práskla, že sloupky posloucháte každý den, a tak vás zdravím, máte fajn dceru, jste pašák!

Tak, to bychom měli oscarovské vzkazy. Jenže tři pozdravy pro tolik posluchačů je tak málo! Vážně bych nejraději pozdravil z tohoto místa jednotlivě vás všechny – kteří teď posloucháte budějovický rozhlas.

Bohužel to nejde, je vás moc a redaktorka Martina mi k tomu holt nedá prostor. A tak aspoň hromadně. Vážené holky posluchačky, děkuji za poslech a jen chci říct, že vás úplně vidím, dneska vám to totiž obzvlášť sluší! Nejradši bych vás po jedné protočil v kole na bále, a klidně až do ranního kuropění! A chlapi posluchači – jó, kdyby to šlo, vás bych pozval aspoň na štamprdličku, a nad ní bychom vespolek vyřešili všechny trable světa.

Zkrátka a dobře, chtěl bych poděkovat pěkně oscarově všem vám, bez kterých by Rozhlasové sloupky neměly smysl. Ať se vám dnešní den vydaří do růžova a ať se práší za kočárem!

autor: Jan Cempírek
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.