Interaktivní výstava Elišky Podzimkové vás doslova přenese do kouzelného světa Malého prince
Přijďte do světa Malého prince do Litvínova.
Co se chystá

Litvínov - Ke konci měsíce června můžete v litvínovském zámku navštívit mimořádnou výstavu, která vás doslova přenese do kouzelného světa Malého prince. V úterý 22. června bude v zámku Valdštejnů otevřena interaktivní výstava české animátorky, ilustrátorky, fotografky a umělkyně Elišky Podzimkové.

Eliška Podzimková ilustrovala nejnovější vydání Malého prince pro nakladatelství Albatros. Toto vydání neprovází typické ilustrace autora této knihy Antoina de Saint-Exupéryho, ale obrazový doprovod, který vytvořila Eliška Podzimková kombinací fotografií a ilustrace. Chystaná výstava s tímto dílem úzce souvisí.

„Konceptem výstavy je vytvořit kouzelný svět Malého prince, který zapůsobí nejen na oči návštěvníka, ale i na jeho další smysly, odstřihnout ho od každodennosti a vrátil zpět do dětství. Prostor bude zaplněn magickým lesem, světýlky, mlhou linoucí se po zemi a vůní šimrající v nose. Návštěvník, který vejde dovnitř, si bude připadat jako v jiném světě,“ uvádí Marta Novotná, pracovnice úseku kanceláře starostky a propagace města Litvínova.

Hlavní instalací jsou samozřejmě ilustrace z knížky Malý princ, které byly připravované na Islandu. Jedná se o kombinované fotografie s ilustracemi, které jsou proEliščinu tvorbupříznačný. Obrazy jsou kulaté, plastické, obsahují plno přírodních materiálů jako mechy, lišejníky, lávový písek a mají v průměru 70 cm. Obrázky z knížky jsou zároveň animované prostřednictvím AR (augmented reality) aplikace ARTIVIVE, která je volně ke stažení a skrze kterou si návštěvníci mohou „rozpohybovat jednotlivé obrázky”, tedy přehrát animaci. Aplikace si jednoduše „natrekuje” daný obrázek a pozná, že má spustit animaci. Například obrázek z pilotní kabiny letadla se začne hýbat tak, že letadlo prolétává krajinou, pilot manévruje s letadlem a celé to je doplněné zvukovou stopou.

Plakat LITVINOV

Součástí výstavy budou i interaktivní instalace, například starý „áčko” stan, ve kterém bude možnost si do sluchátek pustit audioknihu Malého prince, na stan také bude promítánprinc, který jede na lišce. Dalšíinstalací bude obrovské mechové vejce s uschovaným zvířátkem. Do vejce účastník strčí ruce a po hmatu zjistí podobu zvířátka, které následně nakreslí. Na Islandu také vznikl krátký „makingof” film, který bude zakomponován do výstavy a bude jej možné v rámci prohlídky zhlédnout.

Na výstavě budou odrážedla pro děti - malé dřevěné lišky, dále instalace nebes, která si hraje se světlem a projekcí beránků směrem „do nebes“. Návštěvník může rozhrnovat čočku na skleněném stole a díky tomu ovlivňovat množství propuštěného světla.

Interaktivní výstava Elišky Podzimkové Malý princ bude probíhat od 22. června do 22. října v zámku Valdštejnů v ul. Mostecká č. 1 Litvínov. Prohlídky se uskuteční od úterý do neděle v 9.00, 10.30, 13.00 a 15.30 hodin. Vstupné vyjde dospělé na 70 Kč, důchodci zaplatí 40 Kč a děti a studenti 30 Kč, rodina může využít rodinné vstupné ve výši 120 Kč. Nutná rezervace vstupenek! Návštěvníci jsou povinni dodržovat aktuální vládní nařízení a hygienická opatření.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru