Základní škola Tyršova: děti si užily svůj den na novém hřišti

TISKOVÁ ZPRÁVA
Děti si užily svůj den i na novém hřišti
 

 
 

Vyškov, 1. června 2021 – Práce na stavbě multifunkčního hřiště v areálu Základní školy Tyršova skončily. Tartanová plocha s modřínovým obložením, která nabízí žákům zahrát si basketbal, futsal, házenou či volejbal, se symbolicky na Mezinárodní den dětí dočkala slavnostního otevření. Poslouží pro hodiny tělesné výchovy, družinu a sportovní kroužky.

Oplocené hřiště je důležitou součástí rozsáhlého několikaletého záměru modernizace venkovních ploch základní školy. Počítá se totiž s velkým množstvím sportovně relaxačních ploch a prvků pro environmentální výuku či pohyb žáků.

Celkově multifunkční sportoviště stálo 3,7 milionu korun. „Jde o krásnou moderní plochu, doufám, že se školákům budou vyhýbat úrazy a budou si sportování užívat. Zároveň pevně věřím, že na první etapu naváže v příštím roce druhá, ve které plánujeme vybudovat relaxační plochu pro školní družinu a školní klub. Tedy pro ty nejmenší děti a jejich mimoškolní aktivity. Chceme, aby okolí školy bylo funkční, bezpečné a esteticky zajímavé,“ přiblížila místostarostka Vyškova Karin Šulcová.

 

První část rozsáhlého záměru je hotová. Hřiště už slouží dětem

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 1.6.2021 / 1.6.2021

Počet návštěv: 957
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém