Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední rozloučení: Co znamená, když ve snech vídáte zesnulé, je to dobré, nebo špatné znamení?

Info ikona
Anděl

Mnoho lidí na světě má tu zkušenost, že se po smrti blízké osoby měli šanci ještě jednou setkat se zesnulým – ve snu. Řada z nich to vnímá jako poslední sbohem, které jim přišel zesnulý člověk dát. Jsou takové sny dobrým, nebo špatným znamením? Zjistěte, co tyto sny znamenají a proč se nám vůbec zdají.

Vidět zesnulé ve snu je normální

Vidět ve snu zesnulé vás může vyděsit. Dle zjištění amerických vědců je to však naprosto normální, zesnulé příbuzné a přátele ve snech vídá 60 % amerických žen a 40 % mužů. Nejčastěji se v jejich snech propojuje svět zemřelých a živých a lidé si s příbuzným ve snu povídají. O tom, že takové zážitky nejsou ojedinělé, svědčí i internetové diskuze, kde se lidé svěřují se svými zážitky. „Za mnou přišel kamarád, asi měsíc po smrti, bylo to zvláštní, nic jsme neříkali, celou dobu jsme se jen objímali a drželi se za ruce, jen mi pak na konci snu řekl, že už musí jít, že se chce ještě podívat za mamkou a tátou. Vypadal hrozně spokojeně, pořád se usmíval,“ píše například jedna uživatelka.

Špatná energie v domě: Ve kterých věcech se ukrývá a jak prostor vyčistit?

Našim světem proudí dobrá i špatná energie. Stejně tak jako talismany dokážou přitahovat dobrou energii a nosí štěstí, mohou se v naší domácnosti nacházet věci, které k sobě přitahují negativní energii. Které to jsou a jak prostor od špatné energie vyčistit?
svetzeny.cz

Sny o zemřelých mají vědecké vysvětlení

Vědci, kteří tuto záležitost studovali, shromáždili přes tisíc důkazů o tom, jak náš mozek při snění funguje. Studie provedené pomocí zobrazování mozku naznačují, že když sníme, „vypne“ se nám oblast prefrontální kůry mozku, která je zodpovědná za logické myšlení. To by mohlo zdůvodňovat, proč máme mnohdy šílené sny, ve kterých se dějí nevysvětlitelné a nereálné věci, včetně setkání se zemřelými osobami. Místo toho se v našem mozku aktivují části mozku zodpovědné za představivost a emoce, což by vysvětlovalo návštěvy zesnulých ve snech.

Díky těmto snům se snadněji vyrovnáme se ztrátou blízké osoby

Psychologové i vědci mají za to, že tento typ snů nám pomáhá vyrovnávat se se smutkem a ztrátou milované osoby. Ukažme si to na příkladu. V roce 1999 zemřel čtyřletý syn Glenna Lorda kvůli zdravotním komplikacím, které nastaly v průběhu léčby. Brzy poté jeho otec začal mívat sny o tom, že jeho syn Noe vyrostl a je z něj zdravý muž plný síly. Glenna tyto sny uklidňovaly. Jednou za ním jeho syn přišel s dvěma dalšími chlapci a řekl mu, že on navždy odchází, ale oni dva s ním už zůstanou. Glenn Lord říká, že tento sen mu pomohl konečně se smířit se smrtí svého jediného syna a připomněl mu, že na světě jsou další děti, které potřebují lásku. Na konci roku 2002 se proto s manželkou rozhodli adoptovat dva chlapce.

Sny odráží naše podvědomí, často mívají rodiče, kteří přišli o své děti, sny plné smutku, kdy vídají stejný scénář, pokračují v cestě, ale zemřelé dítě je ve snu není schopno následovat. Proto někteří psychologové doporučují vést si deník snů, lidé pak snáze pochopí své emoce. Jiné sny se nám zase snaží psychicky ulevit, například lidé, kteří přišli o milovanou osobu kvůli nemoci, ve snech vídají, jak se daná osoba uzdravuje, těší se dobrému zdraví, nebo se zvedá z vozíku. Jejich mysl se jím tím podvědomě snaží říct, že daná osoba je už na lepším místě a nic ji nebolí.

Těmto znamením hvězdy předpovídají nejhorší červen!

Jaká škoda! Kvůli přeskupení hvězd nepoběží všechno v červnu přesně podle plánů a hladce. Tato tři znamení zvěrokruhu budou podle znamení zvěrokruhu nejhorší červen. Ale nebojte, všechno zlé je k něčemu dobré!
svetzeny.cz

Výklad snů

Setkání se zesnulým ve snu může mít různou podobu, pojďme si rozebrat, co přesně vám podvědomí snem sděluje. Pokud vás ve snu zesnulá osoba navštěvuje a povídá si s vámi, vyjadřujete, že po ní stále smutníte. Také to může znamenat, že existuje nějaká nedořešená záležitost, která se dané osoby týká. Rovněž to může značit, že daný člověk vám něco nestihl za života říct. Například pokud váš příbuzný byl chladný a odměřený, ve snu se k vám může chovat vřele a říkat vám, jak vás má rád. Sen, ve kterém se osoba na vás usmívá, se vás snaží uklidnit, že je vše tak jak má být a danou osobu už nic netrápí. Pakliže vás zesnulá osoba ve snu obejme, značí to, že jste se s její smrtí stále nevyrovnali a moc vám chybí. Objetí totiž symbolizuje, že nejste připraveni danou osobu nechat odejít.

Čínský horoskop na červen: Problémy v práci, finanční nestabilita i hádky s partnerem. Co čeká vás?

Čínský horoskop vznikl před mnoha staletími. Zjistěte, co vám předpovídá pro měsíc červen. Bude to měsíc velkých změn, hlavně co se týče kariéry a financí. Jak ovlivní vaše znamení, na co se můžete těšit a čeho se vyvarovat?
svetzeny.cz