iOS 14.7 – nové funkce a datum spuštění aktualizace iPhone

Stále častěji se stává, že společnost Apple dodává aktualizace pro nové verze systému iOS. Příští týden na konferenci WWDC21 by měla být spuštěna první beta verze systému iOS 15. Současně společnost stále pracuje na systému iOS 14.7.

Dříve to bylo tak, že nové verze iOS dostávaly jen sporadické dodatečné aktualizace. Často za tím stály jednoduché opravy zabezpečení nebo chyb. V posledních letech však Apple přidává další funkce jako aktualizaci po velkém skoku ve verzi. Naposledy jsme dostali iOS 14.6, který umožňuje například placené předplatné Apple Podcasts. Nyní je připravena další aktualizace v podobě beta verze iOS 14.7.

iOS 14.7 v beta testu
Společnost Apple 19. května zpřístupnila vývojářům beta verzi systému iOS 14.7. Přestože nemáme u společnosti Apple vývojářský účet, mohli jsme aktualizaci nainstalovat a vyzkoušet. Obvykle si stejně jako ostatní beta testeři musíme počkat na veřejnou betaverzi – nezpřístupnila společnost iOS 14.7 omylem všem příliš brzy?

Popis na stránce aktualizace je však poněkud strohý. Apple pouze píše, že nová verze obsahuje opravy chyb a vylepšení. Po kliknutí na „Více informací …“ se zobrazí zcela prázdná stránka. Posledním místem, kde najdete další informace o aktualizaci, je stránka podpory. Ale i tam se v poznámkách k vydání píše pouze: „Pro tuto aktualizaci softwaru beta nejsou k dispozici žádné nové poznámky k vydání.“

Chcete-li najít změny, musíte se podívat velmi pozorně pod povrch.

Podle všeho má iOS 14.7 Beta v současné době starší verzi firmwaru než iOS 14.6. Modem iPhone 12 běží v systému iOS 14.6 s verzí 1.71.01. V systému iOS 14.7 Beta má modem verzi firmwaru 1.70.03.
Správci systému mají nyní možnost zabránit přidávání štítků AirTags. To se může týkat těch, kteří mají iPhone jako firemní zařízení. Pokud je přidávání blokováno, zobrazí se při nastavení zařízení AirTag zpráva, že nastavení správy zařízení tuto funkci nepovoluje.

Na našem iPhonu 12 měla aktualizace velikost 424,1 megabajtu. Velikost však závisí na aktuálně nainstalované verzi systému iOS.

Kdy Apple vydá aktualizaci na iOS 14.7?
Od vydání beta verze systému iOS 14.7 společností Apple uplynuly již dva týdny. Beta 2 by tedy měla vyjít ještě tento týden. Přesné datum vydání zatím nebylo stanoveno.

Již 7. června, právě včas před vývojářskou konferencí společnosti Apple WWDC21, by však měla být spuštěna první beta verze systému iOS 15. Dokončená verze iOS 14.7 se proto pravděpodobně objeví později.