Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Turci mohou na Euru počítat s trojicí z Lille, gólmani budou z domácí soutěže

Turecký fotbalový tým bude na ME spoléhat na trojlístek, který nastupuje za francouzské Lille. V nominaci nechybí Lille Zeki Celik, Yusuf Yazici a Burak Yilmaz. Dva hráče dodal i Leicester, na Euro pojedou Caglar Söyüncü a Cengiz Ünder. Z domácí ligy nominoval trenér Senol Günes deset hráčů včetně všech tří gólmanů.

Burak Yilmaz z Turecka oslavuje gól v síti Nizozemska
zdroj: REUTERS

Kvůli koronavirové pandemii můžou trenéři na šampionát nominovat šestadvacet místo obvyklých 23 hráčů. Nadále ale platí, že k jednotlivým utkáním ME, kterého se zúčastní i česká reprezentace, může být vybráno maximálně dvacet tři fotbalistů.

Euro se mělo uskutečnit již loni v létě, kvůli covidu-19 bylo ale o rok odloženo. Hrát se bude v jedenácti městech v jedenácti zemích od 11. června. Turecko se v zahajovacím utkání šampionátu představí v Římě proti domácím Italům. Další dva duely skupiny A s Walesem a Švýcarskem odehraje v Baku.

Günesovi svěřenci mají za sebou dva přípravné duely, Ázerbájdžán porazili 2:1 a s Guineou remizovali bez branek. Ve čtvrtek se utkají s Moldavskem.

Nominace Turecka na fotbalové mistrovství Evropy (11. června - 11. července):

Brankáři: Altay Bayindir (Fenerbahce), Mert Günok (Basaksehir), Ugurcan Cakir (Trabzonspor).

Obránci: Kaan Ayhan, Mert Müldür (oba Sassuolo/It.), Zeki Celik (Lille/Fr.), Caglar Söyüncü (Leicester/Angl.), Merih Demiral (Juventus/It.), Ozan Kabak (Liverpool/Angl.), Ridvan Yilmaz (Besiktas), Umut Meras (Le Havre/Fr.).

Záložníci: Dorukhan Toköz (Besiktas), Irfan Kahveci (Fenerbahce), Okay Yokuslu (West Bromwich/Angl.), Orkun Kökcü (Feyenoord Rotterdam/Niz.), Ozan Tufan (Fenerbahce), Taylan Antalyali (Galatasaray), Hakan Calhanoglu (AC Milán/It.), Yusuf Yazici.

Útočníci: Burak Yilmaz (oba Lille/Fr.), Cengiz Ünder (Leicester/Angl.), Enes Ünal (Getafe/Šp.), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Kerem Aktürkoglu (Galatasaray), Halil Dervisoglu (Brentford/Angl.), Kenan Karaman (Düsseldorf/Něm.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články