Nemocnice Znojmo má unikátní dezinfekční zařízení

Dvě zařízení Ozon Cleaner pro nejmodernější dezinfekci interiérů a sanitek ozonem uvedla do provozu Nemocnice Znojmo. Zařízení vznikla díky vývojovému úsilí firmy HealthCity, která mimo jiné spolupracuje s ČVUT v Praze a Zdravotním ústavem Ostrava.

Technologie kombinuje propojení známého principu dezinfekce ozónem s IT a speciálně vyvinutými prvky pro optimalizaci množství ozonu v závislosti na okolním dezinfikovaném prostředí nebo materiálu. Je chráněna patenty a licencemi. Snižuje náklady na dezinfekci a odstraňuje zátěž životního prostředí chemií. Současně má při vysoké výkonnosti univerzální využití prakticky ve všech typech zdravotnických prostorů, a to při zachování snadné manipulace. Obsluhu zvládne jeden člověk. „Konstrukce byla vyvinuta přímo na míru naší nemocnici,“ potvrdil Marek Strnad, náměstek Nemocnice Znojmo, který se na vývoji podílel.

Ozon Cleaner se ovládá automaticky v závislosti na prostoru a výkonu. Při dosažení požadované koncentrace ozonu je vyřazen okruh generátoru a spouští se pouze větrací sytém, který zaručuje cirkulaci generovaného plynu pro dezinfekci.

Kontakt: Eva Kijonková, mediální zastoupení HealthCity, eva.kijonkova@ek-media.com

Klíčová slova ČR-nemocnice-firmy-EK Media

Oblast
Moravskoslezský (ov)

Kategorie
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.