Bratříčku, zavírej vrátka!  V galerii Kryt se představí výstava věnovaná odsunu sovětských vojsk z území ČSSR
ilustrační foto
Chomutov

Klášterec nad Ohří - V galerii Kryt se v červnu představí výstava věnovaná odsunu sovětských vojsk z území ČSSR.

V roce 1990 došlo k podpisu smlouvy mezi Sovětským svazem a Československem o odsunu okupačních vojsk. V důsledku toho skončila sovětská okupace, která byla zahájena v srpnu 1968. Poslední transport se sovětskými vojáky a technikou opustil území republiky 21. června 1991, tedy před 30 lety.

V červnu tak budete mít možnost shlédnout výstavu fotografií Miroslava Rady, držitele ceny Czech Press Photo, doplněnou o archiválie, které zapůjčí pravidelným návštěvníkům galerie již velmi dobře známý Šimon Čekal.

Kromě fotografií zaměřených přímo na náš region uvidíte různé zbraně, vyznamenání či jiné artefakty. Výstava bude návštěvníkům přístupná od 4. června do 4. července každý den včetně víkendů a svátků od 8:30 do 17:00 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru