3. června 2021 • 12:18

Návod i pro Zárubu? Hrachovina vás naučí, jak správně vyslovovat Finy

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý není jako Saku Koivu… Vyslovit správně jméno finské hokejové legendy zvládne snad každý Čech. Jenže co třeba takový Saku Mäenalanen, Atte Ohtamaa, Mikael Seppälä, Kim Nousiainen či Artu Ruotsalainen. To už taková pohodička není, že? Ovšem pro všechny z vás, kteří se dnes večer od 19:15 (Studio iSport TV s exkluzivním hostem Martinem Ručinským začíná už v 18:50) chystají zhlédnout čtvrtfinálové drama národního týmu s výběrem Suomi, je tady malé školení. A přímo od zdroje.



Je jím Dominik Hrachovina, který se do Finska vydal jako teenager a tamní jazyk vypiloval do téměř absolutní dokonalosti. Dlouholetý gólman Tappary Tampere, jenž podepsal kontrakt s Českými Budějovicemi, ve spolupráci s iSport.cz právě pro vás připravil užitečnou lekci. Stačí si správně vyslovovaná jména finských reprezentantů pustit párkrát za sebou a bude více než jisté, že své kamarády a známé ohromíte novými znalostmi.

A kdo ví, třeba si své znalosti osvěží či prověří i televizní komentátor Roberta Záruba.

Tak s chutí do toho.

PS: Svého času by pomoc s výslovností českých hokejistů uvítali i finští pořadatelé. Kdo měl to štěstí a slyšel na vlastní uši, jak finský spíkr zdolává pro něj krkolomnou překážku jménem Roman Čechmánek, nezapomene. Róóman Kečmanek, to zkrátka zní.

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Ve čtvrtfinále příliš gólů nepadne, rozhodne se v prodloužení
Video se připravuje ...

ONLINE PŘENOS - Česko - Finsko
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Finsko Finsko Martin Ručinský Martin Ručinský Miroslav Horák, redaktor Sportu Miroslav Horák, redaktor Sportu
Obnovit
Zprávy ze dne 3. 6. 2021
22:06
3. 6. 2021
 

Dnešní studio iSport.cz končí. Děkujeme za pozornost.

Zprávy ze dne 3. 6. 2021
21:55
3. 6. 2021
Miroslav Horák, redaktor Sportu

„Vypadlo se ve čtvrtfinále, mluvilo se o medaili. Teď se bude určitě řešit, jestli Filip Pešán bude pokračovat u reprezentace. Je to klasické téma. Uvidíme, jak bude reagovat svaz. Vždycky po neúspěšném turnaji začne takový hon. Musíme se k tomu nějakým stylem postavit, ale nejprve by mě zajímalo, jaký první krok udělá svaz,“ říká Miroslav Horák.

Zprávy ze dne 3. 6. 2021
21:52
3. 6. 2021
Martin Ručinský

„Myslím si, že jsme od mužstva všichni čekali daleko víc, už jen podle přípravy. Myslím si, že jsme měli největší šanci na tomto turnaji získat medaili, bohužel se nám to nepodařilo. Nechci rozebírat Filipa Pešána, to nechám na jiných expertech. Moc se mi ale nelíbil herní projev. Pořádně nevím, co jsme chtěli hrát. Byl v tom takový chaos,“ přiznává Martin Ručinský.

Zprávy ze dne 3. 6. 2021
21:47
3. 6. 2021
Miroslav Horák, redaktor Sportu

„Sestavit chemický vzorec z českých lajn by nedokázal ani ten nejlepší chemik. Filip Pešán vytvořil koktejl, který se ukázal jako smrtící, ne však pro Finy, ale pro nás. Shodneme se na tom, že všichni experti, trenéři a mistři světa, které jsme oslovili, tvrdili, že s takovým týmem máme brát medaili. Tým se však na turnaji nevytvořil. Byl z toho jenom chaos a binec,“ říká Miroslav Horák po dalším turnaji, na kterém Češi nedosáhli na medaile. 

Zprávy ze dne 3. 6. 2021
21:40
3. 6. 2021
Martin Ručinský

„Byl to podivný zápas z mého pohledu. První třetina začala výborně, ale pak Finové tlak vyrovnali a ve druhé třetině začínali mít Finové navrch. My jsme prakticky neměli nic. Třetí třetinu už Finové jenom kontrolovali výsledek,“ hodnotí Martin Ručinský porážků Čechů ve čtvrtfinále.

Zprávy ze dne 3. 6. 2021
21:36
3. 6. 2021
 

Zápas je u konce. ČESKO prohrává s FINSKEM 0:1 a mistrovství světa v Lotyšsku tak pro národní tým končí. Do semifinále postupují Finové.

Zprávy ze dne 3. 6. 2021
21:02
3. 6. 2021
 

Začala třetí třetina utkání ČESKO - FINSKO

Zprávy ze dne 3. 6. 2021
21:01
3. 6. 2021
Miroslav Horák, redaktor Sportu

„Šimon Hrubec už nesmí pustit ani jeden gól. Pokud bychom vyrovnali, tak si myslím, že zápas půjde do prodloužení a tam rozhodneme. Když ale dají Finové na 2:0, tak už vidím čtvrtfinále jako nesplnitelnou misi," říká Miroslav Horák před třetí třetinou čtvrtfinále.

Zprávy ze dne 3. 6. 2021
21:00
3. 6. 2021
Martin Ručinský

„Říká se, že hraješ, co ti soupeř dovolí. Finové byli možná na začátku někde jinde, ale pochopili, že musí začít hrát. Chytili tempo a začali hru kontrolovat. Není divu, že proti Finům na turnaji nepadá moc gólů,“ hledá Martin Ručinský důvody zlepšení finského výkonu, díky kterému se ujali vedení na Českem.

Zprávy ze dne 3. 6. 2021
20:59
3. 6. 2021
Miroslav Horák, redaktor Sportu

„Začínám z toho mít děsivý pocit. Trenér opět prostřídal formace. Zase začínáme na prvním zápase. Jako bychom opět hráli proti Rusku a Švýcarsku. Přijde mi, že jsme se vůbec nikam nepohnuli. Pořád jenom něco zkoušíme. I když naše hra není nic moc, myslím si, že to je o jednom gólu, který by nás nastartoval podobně jako proti Švédům,“ myslí si Miroslav Horák po odehraných čtyřiceti minutách čtvrtfinále.

Góly

Domácí: 32:55. Innala

Hosté:

Sestavy

Domácí: Olkinuora (Säteri) – Sund, Koivisto, Määttä, Kaski, Pokka, Ohtamaa (A), Nousiainen, Lindbohm – Anttila (C), Björninen, Mäenalanen – Lundell, Ojamäki, Ruotsalainen – Innala, Kontiola (A), Pakarinen – Ruohomaa, Turunen, Sallinen.

Hosté: Hrubec (Will) – Hronek (A), D. Musil, Klok, D. Sklenička, Šustr, Šulák, Hájek – J. Vrána, Jan Kovář (C), D. Kubalík – Zadina, R. Hanzl, Flek – Lenc, Chytil, M. Stránský – Radil, T. Zohorna (A), Smejkal – A. Musil.

Rozhodčí

Bruggeman, Gouin – Oliver, McCrank

Stadion

Riga Arena, Riga

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud