Slávisté v reprezentacích: EURO i přípravné zápasy | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v reprezentacích: EURO i přípravné zápasy

Jedenáct slávistů čekají reprezentační zápasy! Kromě hráčů A-týmů se s reprezentacemi připravuje i sedmero mládežníků!

Pět slávistů čeká evropský šampionát s českou reprezentací. Do nominace trenéra Šilhavého na EURO se dostali Jan Bořil, Tomáš Holeš, David Zima, Petr Ševčík a Lukáš Masopust. Před EURO trénují čeští reprezentanti na kempu v Itálii, kde je čekají přípravné zápasy proti Itálii (4.6.) a Albánii (8.6.). Ve skupině Čechy čeká souboj o postup s ostrovní dvojicí Skotsko (14.6.), Anglie (22.6.) a Chorvatskem (18.6.). Nejlepší střelec FORTUNA:LIGY Jan Kuchta se do nominace nevešel, ale je připravený jako náhradník.

EURO čeká i Jakuba Hromadu. Se slovenskou reprezentací se nejprve utká v přípravě s Rakouskem (6.6.) a následně ve skupině evropského šampionátu s Polskem (14.6), Švédskem (18.6.) a Španělskem (23.6.).

Nový cyklus začala reprezentace do jednadvaceti let. Na přípravném kempu lvíčat v Hluboké nad Vltavou nechybí záložník sešívaných Michal Beran. Na soustředění s českou reprezentací do dvaceti let odjeli Michal Hošek a František Matys. S reprezentační devatenáctkou se připravují Daniel Samek, Matyáš Vágner a Denis Višinský. Štěpána Berana, mladšího bratra Michala Berana, čeká soustředění reprezentace U18.

Přípravný zápas proti Anglii (6.6.) za Rumunsko odehraje Nicolae Stanciu. Na přátelský dvojzápas s Kamerunem (4. a 8. 6.) se těší i Peter Olayinka, který nechybí v nigerijské reprezentaci. Abdallah Sima si vysloužil další pozvánku do reprezentace a čekají ho zápasy za Senegal proti Zambii (5.6.) a Kapverdům (8.6.). Simona Deliho čekají přípravné zápasy proti Burkině Faso (5.6.) a Ghaně(12.6.). Oscara Dorleyho s Libérií čeká přátelský zápas s Mauritánií (11.6.).

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články