Čeká nás na WWDC představení homeOS? Systém se objevil v inzerátu.

V pondělí nás čeká zahájení vývojářské konference Applu, WWDC21. O novinkách, kterých se pravděpodobně dočkáme jsme psali v předchozím článku. Na webu Applu se ale nově objevila zmínka o neznámém systému homeOS.

Na zajímavost upozornil na Twitteru Javier Lacort. Jedná se o screenshot z inzerátu, který vystavila firma Apple na své webovky, ve kterém hledá Senior iOS vývojáře se zaměřením na Apple Music. V inzerátu byl zmíněna práce s námi známými systémy, jejich seznam však doplňoval dosud neviděný homeOS.

https://twitter.com/jlacort/status/1400007637090111494?s=20

„Budete pracovat s vývojáři Applu, učit se o vnitřním fungování iOS, watchOS, tvOS a homeOS,…”

Tak zněla věta, ve které byl právě nový systém zmiňován. Co tedy homeOS je? Může se jednat pouze o vnitřní označení systému v HomePodech, ke kterému má uživatel zatím přístup pouze hlasem. Zároveň ale může jít o náznak chystaného HomePodu s displejem, podobně jako je Google Nest. Že by Apple po neúspěchu velkého HomePodu chytré reproduktory nezavrhoval? V tom druhém případě by se nejspíš jednalo jen o předělaný iOS, podobně jako je iPadOS, kdy obě platformy fungují na stejném principu.

To, že homeOS bude mít něco společného s HomePody, je téměř jisté, jelikož inzerát je už nyní opravený a všude, kde byl syystém zmiňován je nahradila slovíčka HomePod.

Předchozí článek

Za pár dní nás čeká WWDC 2021. Jak konferenci sledovat a co očekávat?

Následující článek

iOS 15 – lepší FaceTime, režim soustředění, redesign Safari a mnoho dalšího

Související články

Nové hry na AppStore: Trailery všech nejlepších dnešních novinek

Na AppStore se dnes objevila celá řada nových her, které rozhodně mají kvality na to, aby se dostaly vysoko v Top 25. To je před vánoci pro vývojáře z marketingového hlediska velice zajímavé, protože v době od 23. do 28. 12. nebudou aktualizované žebříčky nejstahovanějších her Top25. Podívejte se na trailery nových herních pecek na AppStore!

iPhone 5: vydání je velice blízko, potvrzuje několik zdrojů

Vskutku velmi zajímavého vývoje jsme se dočkali za poslední dva dny, co se týče zjišťování data uvedení nového iPhone 5. Nové informace týkající se převážně toho, jak bude nový iPhone vypadat, jsme Vám přinesli v minulém článku. Nyní Vás ale můžeme ujistit o tom, že nový iPhone 5 je velice blízko, a pokud tomu nevěříte, máme pro Vás několik informací, které Vás o tom přesvědčí.